2018. október 10. (szerda)
Mátyás Király mézbora-Gyerekszínház

2018. október 10. 10:00 órai és 13.30 órai kezdettel!

A Nektár Színház bemutatja: Mátyás Király mézbora című mesejátékot.

Mátyás Király 1479-ben csatájából hazatérve az övéi között hatalmas lakomával ünnepli győzelmét. Nagy a vigasság, örül mindenki és éljenzi a királyt. De Mátyás Király arca egyszer csak elkomorul: Nem leli az ünnepi asztalon kedvenc mézborát...Itt csatlakozunk be a történetbe és kísérjük végig útján a Királyt és hű bolondját Markalt, akik felkerekednek és -ahogy Mátyás Királytól már megszoktuk - álruhában járnak utána miért nincs a királyi asztalon mézbor.

A Mindent Tudó Öregasszony segítségével megtalálják a méhészt, akinek száját eskü lakatja zárja. Mátyás Király kénytelen felfedni kilétét és így feloldani esküje alól Janónusz mestert. Így az elmondja hogyan pusztította el a három hordó mézbort az a katona, akit a palotából küldtek, hogy felszállítsa a nedűt. Mire a történet végére érünk az is kiderül miért követte el tettét Atitusz – és mi lesz az önként vállalt büntetése ezért.
 
A mesét korhű középkori zenével és tánccal színesítik, a látványt pedig a részben három dimenziós vetített háttér teszi még élvezetesebbé.
 
Forrás: nektarszinhaz.hu

Mátyás Király mézbora mesejáték ÓZDVissza