Startmunka kiállítás

Ózd is bemutatkozott azon a kiállításon, ahol a Startmunka program eredményeit mutatta be 16 járás 125 települése.

A miskolci workshopon Ózd azokkal az önkormányzati cégekkel képviselte magát, ahol 2011-től rendszeresen és sikeresen pályáznak a Startmunka programra. A színpadon pedig az Ózdi Néptánc Egyesület és az ÓMI Zenés Színház öregbítette városunk nevét.

Nemcsak látványos ez a 101 pavilon, hanem rengeteg új ötletnek a tárháza is – fogalmazott Obbágy Csaba alpolgármester a miskolci közfoglalkoztatási kiállításon. Ózd azokkal a termékekkel érkezett a workshopra, amiket az elmúlt négy évben a startmunka segítségével hoztak létre. A legtöbb standon a mezőgazdasági termelés gyümölcseit láthatták és kóstolhatták az érdeklődők.
Az ózdi standon pedig a digitalizációs munkát, ezen belül is a 3D-s technológiát ismerhették meg az érdeklődők. A fényképes tablókkal és bemutatókkal az önkormányzati cégeknél végzett munkát is megjelenítették.
Obbágy Csaba alpolgármester szerint „Ózdnak nincs szégyellni valója. A látványos kiállításunk megállja a helyét egy ilyen kiállításon. Másrészt olyan elkötelezett vezetőink vannak, akik mindig újabb és újabb ötletekkel gazdagítják a repertoárt”.
A Startmunka programban 2011-től több mint 2,1 milliárd forintnyi állami támogatással gazdálkodhatott Ózd, amit 109.7 millióval az önkormányzat is kiegészített. Az elvégzett munkák között pedig olyan beruházások szerepeltek, mint a komposztáló telep létrehozása a VSI irányítása alatt, mezőgazdasági termelés az Ózdszolgnál, orvosi rendelők felújítása, városőrség üzemeltetése és a digitális közfoglalkoztatás a művelődési intézményekben.
„Önmagáért beszél, amikor azt mondjuk, értékteremtő közfoglalkoztatás. Aki ide eljött, az meggyőződhetett róla, hogy valóban ez történik. Ez történik a termékek bemutatásakor, és most itt éppen az ózdi standon is. Én úgy gondolom, hogy az emberek is boldogok, és azt láttam, örömmel mutatták be, mit értek el eddig, mit csináltak”- mondta Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára.
Az ózdi kiállítókon kívül két egyesület is bemutatkozhatott a nagyközönségnek. A nagyszínpadon az Ózdi Néptánc Egyesület műsorát láthatták az érdeklődők, míg néhány utcával arrébb az ÓMI Zenés Színház előadói varázsolták el a közönséget.

/forrás: ozd.hu/

Fotók az eseményről megtekinthetők ITT>>>

Twitter Share on Google+
Vissza