Átadták a Pince-Pódiumot az Olvasóban

Helyi zenekarok koncertjeivel avatták fel az ÓMI Olvasójának új multifunkcionális színterét. A patinás épület alagsorában kialakított Pince Pódiumban több mint 200 fő szórakozott az első este. Pappné Szalka Magdolna az ünnepi percekben úgy fogalmazott: most már a pincétől a padlásig belakták a házat, teret adva számtalan művészeti ágnak

32_0_300.jpg32_1_300.jpg

Pappné Szalka Magdolna és Obbágy Csaba együttes erővel vágta át az alagsorba vezető lépcsőnél kifeszített nemzeti színű szalagot, megnyitva ezzel az utat a Pince Pódium irányába. A 26 méter hosszú és 6 méter széles helyiség színpadán elsőként a ház igazgatónője köszöntötte a rendezvényre érkező vendégeket, majd az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke méltatta a hely adottságait, hangsúlyozva: itt a gyakorlatban is megvalósult a mostanában sokat emlegetett értékteremtés!

„Köszönet jár azoknak a közfoglalkoztatottaknak, akik egy-két hónap alatt a poros pincéből - ami a kohászat idején telefonközpont volt és ahol néhány hete még világítás sem volt – egy ilyen Pince Pódiumot hoztak létre. De a ház kitűnő elkötelezett szakembereinek is kijár a köszönet, hiszen ők is kivették a részüket a munkából. A harmadik láb, pedig akikek köszönetet kell mondani, az mindenképp a Domaép Kft., hisz az új padlóborítás teljes egészében az ő felajánlásukból valósult meg” - nyilatkozta Obbágy Csaba, az OKSB eknöke.

Obbágy Csaba meglátása szerint az új közösségi térrel kiegészülve az ÓMI immár véglegesen a járás és a térség kulturális, közéleti központja lett, az információszerzés bázisa, a művelődés alapintézménye.

32_2_300.jpg
A színpadot a legendás helyi rock zenekar, a Delta vette először birtokba, amelynek alapító tagjai egykor második otthonuknak tekintették az Olvasó épületét, számtalan szerzeményük a ház fala között született meg. A nyitó bulin rajtuk kívül a JAM, a Remorse, a Jameson's Pub és a Csak semmi pánik együttes is szórakoztatta a Pince Pódiumba ellátogatókat.

„Egy ilyen helyiségnek azt hiszem, hogy mindenki örül, a zenekarok és a szórakozni vágyó, az élő zenét kedvelő – legyen az pop, rock, metál, rock and roll bármi – közönség. Nagyon hiányzott már a városból egy olyan hely, amely ilyen klubos hangulatban tud helyet adni koncerteknek” - mondta Harsányi Péter, a Csak Semmi Pánik zenekar vezetője.

A tervek szerint a Pince Pódium a jövőben nem csupán klubkoncerteknek ad majd otthont, hanem pódium-műsorokat, kiállításokat és különböző szakmai konferenciáknak is színtere lesz.

Forrás: ozd.hu >>>

További fotók az eseményről ITT>>> (fotók: Antal Norbert)

Twitter Share on Google+
Vissza