Ünnepi képviselőtestületi ülés az Olvasóban

Az ünnepi képviselő-testületi üléssel hivatalosan is megkezdődött a XVII. Ózdi Napok programsorozata. A nyitórendezvényen az újonnan megválasztott nem képviselő bizottsági tagok letették esküjüket, négy személy pedig az Ózd Város Közszolgálatáért kitüntető címet és az ezzel járó emlékplakettet is átvehette.

Az Ózdi Katonai és Lovas Hagyományőrzők Egyesületének felvezetésével vonultak be városunk vezetői az Olvasó Adorján Lajos-termébe. A himnusz hangjai után Váradi Margaréta szavalata nyitotta meg az képviselő-testületi ülést, majd a május 28-án megválasztott új bizottsági tagok tették le esküjüket.

Fidrus Péter rövid köszöntőjét követően Janiczak Dávid mondott ünnepi beszédet. Városunk polgármestere a valahova tartozás érzését, fontosságát taglalta. Úgy fogalmazott: Ózd nem csak egy város. Ózd közösség is, amelyhez mint gyökérhez a fa, mindannyian kötődünk, ebből fakadóan viszont felelősségünk és kötelességünk is van a várossal szemben.

„Több mint fél évvel ezelőtt láttunk már munkához, az első lépcsőfokokra léptünk valamennyien, akik bizalmat kaptunk Ózd város lakóitól. Ez bizony nagy felelősség ró mindannyiunkra. Bizalmat kaptunk, ami nagy erőt ad nekünk, úgy kell tennünk a dolgunkat, ahogy azt joggal elvárják tőlünk. A lépcsősor nagyon magas, hiszen rengeteg dolgunk van. Vannak szép álmaink és hozzá természetesen terveink, melyek hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy megvalósítsuk ezeket az álmokat. A legfontosabbat és egyben a legalapvetőbbet így fogalmazhatom meg: Mindenütt jó, de a legjobb legyen itthon, Ózdon!” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az ünnepi ülésén négyen vehették át az Ózd Város Közszolgálatáért kitüntető díjat. A képviselő-testület az idén Baranyák Béla címzetes esperesnek, Miksztai Pál nyugalmazott pedagógusnak, Nagymarczi István nyugalmazott mérnöknek, az Ózdi Teknőc Futó Club alapító tagjának és Pál Tibor mentőtisztnek ítélte oda az elismerést. A díjazottak nevében az Ózdi Civil Kerekasztal elnöke szólt az egybegyűltekhez.

„A mi munkánk nem köztéri alkotások, festmények, zeneszámok, találmányok készítéséből áll. A mi munkánk más, teljesen más. A mi feladatunk, hogy emberek, közösségek és a köz szolgálatára végezzük feladatainkat. Ez nem végezhető csendes magányban, másoktól elvontan, egyedül, csakis közösségben. Mi csak Önökkel, a televízió készülékek előtt ülő nézőkkel, a kitüntetésről csak később értesültekkel dolgozhattunk és dolgozhatunk a jövőben is tovább. Lehetőleg eredményesen” - mondta Miksztai Pál, az Ózdi Civil Kerekasztal elnöke.

Az ünnepi képviselő-testületi ülést a rimaszombati Csillagvirág együttes rövid műsora zárta. Az Olvasó Adorján Lajos termében történteket június 8-án, hétfőn 19 óra 30 perctől teljes egészében is láthatják az Ózdi Városi Televízió nézői.

Forrás: ozd.hu>>>

Galéria az eseményről ITT>>>

Twitter
Vissza