IV. Ózdi Távhő Kupa

Az ÓMI Modellező Köre augusztus 8-án, szombaton Arlóban, a Suvadás Ligetben rendezte meg hagyományos versenyét a Távhő Kupát.  A nagy melegben mintegy 120 főnyi közönség követte figyelemmel a kategóriák versenyét az Arlói – tó partján. Az idei versenyt a tavaly elhunyt versenyzőtárs, Misák András emlékére rendezték meg az ózdiak.

A modellezésnek nagy hagyományai vannak Ózdon. Az MHSZ égisze alatt már hatvanas években megalakult a Modellező Szakosztály, ami akkoriban nagyon szép eredményeket ért el a hazai versenyeken.

Az MHSZ megszűnése után, 1991-ben csatlakozott a Modellező Kör a Városi Művelődési Központhoz, s működik mindmáig annak csoportjaként.

A szorgos munka meghozta a gyümölcsét, hiszen az eredmények az elmúlt két évtizedben sem maradtak el. 1997-ben  a Számadó István, Hüvös Ferenc, Veress Vilmos, Számadó Attila összeállítású ózdi kvartett alkotta a magyar válogatottat a csehországi modellező világbajnokságon – nagy sikerrel: bronzérmet szereztek. Később Számadó István a felnőttek között, Bolyki Zsolt az ifjúsági korcsoportban szerzett magyar bajnoki címet. (Számadó István többször végzett a dobogón is.)  2011-ben a Bánki –tavon megrendezett hajómodellező világbajnokságon Bolyki Zsolt az ifik között a hetedik helyet szerezte meg. 20115-ben szintén ő, már a felnőttek között a 12. helyen végzett.

Az ÓMI modellező Körének jelenleg 15 igazolt versenyzője van. Hajómodelleket és autómodelleket készítenek a tagok, s ezekkel versenyeznek. Vezetőjük, Számadó István, a több évtizedes múlttal, nagy tapasztalattal rendelkező modellező.

 

Az élethű hajómodellek részére kiírt Magyar Bajnokság 8 futamból áll (Csepel – Versitz Kupa;     Kőkapu – Kőkapu Kupa;   Sarkad – Éden – tó Kupa;   Székesfehérvár – Fehérvár Kupa, nemzetközi nyílt verseny;   Ártánd – Tó Kupa;   Miskolc  – Vörösmarty Kupa;   Ózd (Arló Suvadás Liget) – Távhő Kupa ;   Gyomendrőd – nyílt hazai verseny).

A rajthoz álló versenyzők ezen a nyolc versenyen gyűjthetik a helyezések után járó pontokat, amelyek összesítése után a bajnoki évad végén hirdetnek bajnokokat, illetve dobogós helyezetteket az utolsó, gyomaendrődi verseny után. Egy – egy kategóriában minden versenyző legjobb 4 eredményét veszik figyelembe a végső sorrend megállapításánál.

 

Az ÓMI Modellező Köre augusztus 8-án, szombaton Arlóban, a Suvadás Ligetben rendezte meg hagyományos versenyét a Távhő Kupát.  A nagy melegben mintegy 120 főnyi közönség követte figyelemmel a kategóriák versenyét az Arlói – tó partján. Az idei versenyt a tavaly elhunyt versenyzőtárs, Misák András emlékére rendezték meg az ózdiak.

8 kategóriában összesen 54 modellező állt rajthoz.

A versenybíróság először a hajók elkészítését, küllemét, élethűségét pontozták. Az itt elért pontszámot vitték magukkal a versenyzők. Ezt követően még 2 alkalommal kellett teljesíteni a kitűzött versenypályát. Az itt szerzett pontokat adták hozzá a műszaki pontszámhoz, s az összesítés után határozták meg az itteni versenyen a sorrendet.

Az ÓMI Modellező Kör versenyzői az alábbi eredményeket értéke el a IV. Távhő Kupán

F2/A kategória:          5. Számadó István

                                   7. Kovács Gábor

F2/B kategória:           2.  Bolyki Zsolt

F2/C kategória:           4. Számadó István

F4/A kategória:          5. Számadó István

F4/C kategória:           1. Bolyki Zsolt

DS kategória (gőzhajók):       2. Kelemen Tibor

 

Az utolsó, gyomaendrődi versenyt  még több ózdi modellező várhatja éremesélyekkel:

Bolyki Zsolt azF4/C kategóriában jó esélyekkel pályázik magyar bajnoki éremre, de még kis szerencsével az F2/B kategóriában is érmet nyerhet.

Kelemen Tibor a DS kategóriában lehet harmadik.

Számadó István az F2/A, illetve az F2/C kategóriában a 4 – 6. hely valamelyikét érheti el.

A Magyar Bajnokság utolsó futamát Gyomaendrődön augusztus 21 – 22-én rendezik.

 

Fotók az eseményről a galériában ITT>>>

Twitter
Vissza
 

Hírek

Minden egér szereti a sajtotDupla telt ház az ÓMI Zenés Színház gyermek előadásá...

Csendes lépés, végjátszma, matt. A Sakk Diákolimpia egyéni nyílt és amatőr vármegyei döntőjét rendezték az ÓMÉK-OlvasóbanAz ÓMÉK-Olvasó Adorján Lajos terme adott otthon a Sakk Diákolimpi...

Hogyan élnek tovább a régi, hagyományos praktikák, amelyeket eleink űztek? – folytatódik az Élő Néphagyomány programsorozat a múzeumbanA gyöngysor volt a központi téma a múzeum Élő Néphagyomá...

Megemlékezett a város az 1848/49-es hősökrőlAz 1848/49-es szabadságharc és forradalom hősei emléke előtt tisztelegtek &Oacu...

Zene nélkül mit érek én... – Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert Ózdon az ÓMÉK-OlvasóbanCserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncertet tartottak az ...

Újabb telt házas színházi előadás az ÓMÉK-OlvasóbanÚjabb telt házas színházi előadást tartottak az ÓMÉ...

Viták és megoldások – Dányi Zoltán pár- és családterapeuta tartott előadást az ÓMÉK-OlvasóbanElőadást tartott Dányi Zoltán pár- és családterapeuta a H&...

Esküvő Expot szerveztek az ÓMÉK-OlvasóbanA Házasság Hetéhez igazodva Esküvő Expot szerveztek az ÓMÉK-...

Állva tapsolt a közönség az Abigél című musical bemutatójánHosszú vastapssal jutalmazta a közönség az ÓMI Zenés Szí...

Pörgős zene, fergeteges hangulat és még több tánc. Nyílt napot tartott az Erica C. Dance School & Company az ÓMÉK-OlvasóbanMegtartotta nyílt napját az Erica C. Dance School & Company az ÓMÉK-...