Idén is az Ifjúsági Parkban ünnepeltük augusztus 20-át

Színes forgatag és változatos programok várták az Ifjúsági parkba kilátogatókat augusztus huszadikán. Az államalapítás ünnepén a megemlékezés mellett most is a kikapcsolódásé volt a főszerep. Az amatőr művészeti csoportok előadásai mellett sztárvendégek, és tűzijáték is szórakoztatta az érdeklődőket.

 

47_0_300.jpg

 

Kegyes volt az időjárás az ünneplőkhöz. Az esős napok után végre újra napsütés várta a kikapcsolódni vágyókat az Ifjúsági Parkban. A számtalan kiegészítő program között az arcfestés volt a legnépszerűbb, itt a gyerekek sorba is álltak egy-egy mintáért. A csillámtetoválást nemcsak a lányok, hanem a fiúk is kipróbálták, a babasarokban pedig a legkisebbek szórakoztak.

A színpadon eközben a helyi amatőr művészeti csoportok váltották egymást. Fellépett többek között az Ózdi Szívek Énekegyüttes, a Szarkaláb Néptánccsoport, és az Ózdi Néptánc Egyesület is.

A délután első sztárvendége a Unique volt, akik fél órás koncertet adtak a nemzeti ünnepen. Az énekesnő azt is elárulta, mire emlékszik gyermekkora augusztus huszadikáiból.

„Szerintem a család együtt volt, és bundáskenyeret ettünk, az egész gyerekkoromat meghatározta, hogy hétvégente, és ünnepnapokkor így teltek a reggelek. Nem hinném, hogy olyan túl speciálisat csináltunk a többiekhez képest" - nyilatkozta Völgyesi Gabi, a Unique énekesnője.

A nemzeti ünnepen egy magukat nemzeti érzelműként meghatározó zenekar volt a másik sztárvendég. A Cool Head Clan először járt Ózdon, másfél órás élő koncertjükön főként a rockzenét szeretők szórakoztak.

„Most vagyok itt először, viszont idefelé az úton teljesen olyan érzésem volt, mintha Székelyföld felé mentem volna, ugyanaz az erdei hangulat, a hegyek. Szerintem egy csodálatos környezetben éltek" - mondta Molics Zsolt, Cool Head Clan zenekar tagja.

A koncert közben a park túloldalán már készítették a rakétákat, ügyelve arra is, hogy ha eleredne az eső, ne ázzanak el a patronok. Az augusztus 20-i ünnepséget most is zenés tűzijáték zárta. 

 

Forrás: ozd.hu>>>

Galéria az eseményről ITT>>> (fotók: Dulai Lajos és ÓMI)

Twitter
Vissza