Ceruzarajzok

Portrékból álló kiállítás nyitotta meg kapuit az Olvasó Pince Pódiumában. A tárlaton jobb agyféltekés módszeren alapuló ceruza rajzokat tekinthet meg a közönség. Fekete-Vincze Beáta, akik módszer egyik oktatója is egyben saját alkotásai mellett tanítványai munkáit is elhozta a kiállításra.

 53_0_300.jpg

Ismert emberek portréi, gyermekarcok és mindez élethű kivitelben. Az Ózdról elszármazott Fekete-Vincze Beáta mintegy 30 alkotással tért vissza, hogy  szülővárosában is népszerűsítse az általa képviselt alkotói módszert. A rajzművész 5 évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a témával és azóta sokaknak adta át ezt a tudást. Elmondása szerint a módszer alkalmazása 2 nap alatt elsajátítható, és nem igényel konkrét kézügyességet. Mivel a finom motorikai képesség 7-8 éves korra alakul ki, onnantól kezdve bárki megtanítható rá.

„Ez a jobb agyféltekés módszer tulajdonképpen annyit jelent, hogy az ember a jobb agyféltekét, a kreatívabb részt használja, az egészet részekre bontja, és úgy próbálja feldolgozni a látványt. Ez tulajdonképpen mindenre igaz az életben, tehát nemcsak a rajz területén lehet alkalmazni. Annyiban segíti az embert, hogy ha részekre bontotta az egészet, akkor könnyebben látja azt, amit kell és ezt használjuk ki” - mondta Fekete-Vincze Beáta, rajzművész, oktató.

A kiállítás különlegességét az adta, hogy az érdeklődők saját maguk is kipróbálhatták a módszert. A rajzművész biztatására többen is kedvet kaptak, hozzá hogy ceruzát ragadjanak.

„Nagyon jó, a gyerekeknek kimondottan. Én is élvezem, akkor a gyerekek – gondolom – még jobban. Szerintem jó és a kreativitást fejleszti - gondolom. Vagyis érzem, nem csak gondolom. Kisiskolásoknak pláne jó lenne kicsi korban, meg talán már az óvodában elkezdeni, mert akinek van egy kis kézügyessége, az nagyon sokat fejlődhetne” - nyilatkozta Dániel Béláné.

Fekete-Vincze Beáta hamarosan ismét visszatér majd Ózdra, hogy általános és középiskolás gyerekekkel is megismertesse a jobb agyfélteke működésén alapuló módszert. Mostani kiállítása november 15-ig látogatható.

További fotók a galériában ITT>>>

Forrás: ozd.hu>>>

Twitter
Vissza