Kortalanul

Jubileumi alkalom volt az idei Ózdi Járási Nyugdíjas Amatőr Gála. A 10 esztendővel ezelőtt indult kezdeményezés mára nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, amely az előző évekhez hasonlóan most is sok érdeklődőt vonzott. A fellépők ezúttal is több műfajban szórakoztatták a közönséget.

 54_0_300.jpg

Több százan voltak kíváncsiak arra, hogy mire képesek a nyugdíjasok, ha lehetőségük nyílik a szereplésre. A gála idén is az Ózdi Művelődési Intézmények valamint az Ózdi Nyugdíjas Klub közös szervezésében jött létre. Összesen 19 műsorszámot tekinthetett meg a közönség. Főként néptánc, népzene, vers és próza műfajban léptek fel az előadók, de volt hangszeres zene, szóló ének, sőt helyet kapott a komédia is. Mindig vannak rendszeres szereplői a gálának, de akadnak olyanok is, akik első alkalommal lépnek színpadra. Köztük volt a 3 hónappal ezelőtt alakult sátai Nefelejcs népdalkör is.

„A mottónk az, hogy vidáman élni jó. Eddig kétszeri bemutatkozásunk volt, de most szeretnénk megmérettetni magunkat, hogy azért mi mire is vagyunk képesek. Nagyon lelkesen készültünk, félve, de lelkesen hogy bemutatkozhassunk” - nyilatkozta a Sátai Nyugdíjas Klub elnöke, Kiss Károlyné.

A környékbeli településekről mindig nagy volt az érdeklődés a gála iránt, de az utóbbi években – a szervezők nagy örömére - már távolabbról is érkeznek vendégek. Idén a román határ mellett fekvő Csengerről látogattak el hozzánk. A rendezvény sikeressége annak is köszönhető, hogy házigazdák évről évre nagy lelkesedéssel készülnek az eseményre.

„Mindig nagy az izgalom, mindig készülünk rá. A ruhavasalástól kezdve minden benne van. Meg ugye hogy most többen leszünk kicsit, hiszen távolabbi vidékekről is érkeztek, tehát nekik szeretnénk jobban bemutatni egyrészt a nyugdíjas klubot, meg magát a várost. Hát el vannak ragadtatva, végig nézték most délelőtt” - mondta Bellér Lászlóné, az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke.

A fellépők produkcióit szakmai zsűri értékelte és ennek alapján hirdettek eredményt. A gála résztvevői valójában nem is vetélytársként tekintettek egymásra, hiszen mindannyiukat ugyanaz a közös cél vezérelte. Megmutatni magukat a nagyközönség előtt.

További fotók az eseményről a galériában ITT>>>

Forrás: ozd.hu>>>

Twitter Share on Google+
Vissza