Új elnök és parancsnok a Tüzoltó Egyesület élén

2016. február 7-én, vasárnap délelőtt az Olvasóban gyűltek össze az Ózd Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai

 

2016. február 7-én, vasárnap délelőtt az Olvasóban gyűltek össze az Ózd Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. A rendkívüli közgyűlést azért hívta össze az egyesület tikára, mert a korábbi elnök, Dr. Bélteczki János, illetve a korábbi parancsnok, Németh Béla lemondott tisztségéről, de az új vezetők megválasztásáig vállalták feladataik elvégzését (Dr. Bélteczki János lett az Almási Balogh Pál Kórház igazgatója, ezért a megnövekedett elfoglaltsága miatt mondott le, Németh Béla pedig az életkora miatt vált meg a tisztségétől.)

57_0_300.jpg

A délelőtt 10 órára összehívott első közgyűlés határozatképtelen volt, mert nem jelent meg az egyesület tagságának a fele + egy fő.

A rendkívüli közgyűlésen részt vett Tőkés Tamás tűzoltó őrnagy, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője is.

A félórával későbbre összehívott második rendkívüli közgyűlés már határozatképes volt az Alapszabály V/20-as pontja értelmében – állapította meg Dr. Fodor Sándor levezető elnök, az Egyesület tanácsnoka.

A rendkívüli közgyűlés első napirendi pontja az új elnök megválasztása volt. Az ÖTE vezetése Kovács Imrét, a FÉMIKSZ Huzalfeldolgozó és Szeggyár Kft. ügyvezető igazgatóját kérte fel, aki vállalta a jelöltséget.

A második napirendi pont az egyesület új parancsnokának megválasztása volt. A vezetés Németh Ferencet, a BorsodChem Rt. Létesítményi tűzoltóját jelölte erre a tisztségre, aki az Ózd ÖTE hódoscsépányi egységének is tagja.

Az Egyesület új elnökét, s új parancsnokát a közgyűlés egyhangúlag megszavazta.

A választások után az új tisztségviselők megköszönték a tagság bizalmát, s röviden vázolták az elképzeléseiket a további munkával kapcsolatban.

Ezt követően Szabó Sándor, az Ózd Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület titkára ismertette a közeljövő legfontosabb feladatait: az új Polgári Törvénykönyvváltozásainak megfelelően módosítani fogják az egyesület alapszabályát, s az egyesület nevét – elsősorban a pályázati lehetőségek jobb kihasználása érdekében.

 

Fotók az eseményről itt

 

 

ÓMI

Twitter
Vissza