Teltházas évadkezdés az Ózdi Szabad Egyetemen

Február 11-én már az V. évad kezdődött az Ózdi Szabadegyetemen. A Piramis Kft. egyik tulajdonosa, ügyvezető igazgatója, Dancsok Tamás és az Olvasó által megálmodott, megszervezett sorozat már több témakörben hívott meg olyan előadókat, akik a szakterületük országos hírű tudósai, képviselői.

 

A sorozat keretei között az elmúlt években az érdeklődők halhattak előadást a magyarság őstörténetével kapcsolatban, a magyar történelem különböző korszakairól, az űrkutatással kapcsolatos érdekességekről, az ufó-kutatásról, illetve napjaink olyan kihívásairól, mint a migráns-kérdés, vagy a titkos háttér hatalmak.

Az ötödik évad  nyitó előadása a Sport és média címet kapta. Dancsok Tamás olyan személyeket hívott meg, akik a sportágukban magyar bajnokok voltak, s az aktív pályafutásuk befejeztével a média világában folytatták a pályafutásukat. Az Olvasó színházterme teljesen megtelt, több mint hatszáz érdeklődő követte végig figyelemmel a programot.

Dr. Csisztu Zsuzsa tízszer volt tornában magyar bajnok, 1988-ban Szöulban az olimpián a 8. helyet szerezte meg. Knézy Jenő kosárlabdában a Szolnoki Olaj csapatával nyert magyar bajnoki címet, volt magyar válogatott, de sportolói pályafutását egy súlyos sérülés törte derékba. Kovács „Kokó” István a magyar bajnoki címek mellett nyert aranyat olimpián, amatőr világbajnok és Európa-bajnoki címe van, s nem mellesleg Magyarország első profi világbajnoka ökölvívásban. Vincze Ottó ózdi kötődése közismert – nyert magyar bajnoki címet a Fradival, 12 alkalommal volt válogatott, szerepelt a Bajnokok Ligájában (a Grasshopper ellen Zürichben szerzett két gólja évekig volt a Telesport kezdő képsora.) A fórum ötödik résztvevője is kapcsolódik a sporthoz. Dr. Ketskés Norbert orvos, táplálkozástudományi szakember, élsportolók versenyekre történő felkészítésével is foglalkozik.

A csütörtöki est rövid bejátszásokkal indult. Valamennyi meghívott vendég életének jelentős pillanataiból készített egy összeállítást az Olvasó stábja. Ezt követően a műsorvezető Dancsok Tamás irányította kérdéseivel a beszélgetés menetét. Szóba került, kinek milyen ózdi kötődése van. (Azt tudtuk, hogy Vincze Ottó Ózdon született és nevelkedett, mind a mai napig itt élnek a rokonai, de azt már nem, hogy Csisztu Zsuzsa édesanyja ózdi származású, unokatestvére, Kaprinay Tibor városunk megbecsült táncpedagógusa.)

A vendégek beszéltek arról, hogy miért éppen azt a sportágat választották, amelyben végül sikeresek lettek, hogyan kerültek át a kamera másik oldalára, s lettek riporterek, műsorvezetők, illetve Kovács „Kokó” az egyik boksz világszervezetnél supervisor (ellenőr, felügyelő).  Elmondták véleményüket a magyar sport jelenlegi helyzetéről. A program vége felé következtek a sztorik, a történetek.

Az estet dedikálás és közös fényképek készítése zárta.

 

Fotók az eseményről itt

 

Twitter Share on Google+
Vissza