Családbarát az Olvasó

Családbarát Munkahely díjat nyert az Ózdi Művelődési Intézmények. Az elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériumában vette át az ÓMI igazgatója.

6_0_t.jpg6_1_t.jpg6_2_t.jpg6_3_t.jpg

Családbarát Munkahely díjat nyert az Ózdi Művelődési Intézmények. Az elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériumában vette át az ÓMI igazgatója. A cím egy évre szól. A pályázaton elnyert összegből amellett, hogy a munkahelyi közösséget erősítik, a dolgozók családját szabadidős programokkal, és rugalmas időbeosztással segítik.

Ünnepélyes keretek között, Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériumában adták át az elismerő címeket azon munkahelyek képviselőinek, akik támogatják családos munkavállalóikat. A minisztérium Szociális és Családügyért felelős Államtitkársága idén negyedik alkalommal hirdette meg a Családbarát Munkahely Pályázatot. A díjra rekordmennyiségű munka érkezett, háromszáznál több önkormányzat, közintézmény és egyéb munkaadó jelentkezett. 39-en kapták meg az elismerést, köztük az Ózdi Művelődési Intézmények is.

"Azokon a területeken ahol édesanyák és édesapák vannak – márpedig többségében sok helyen ők dolgoznak- nem mindegy, hogy milyen a munkahelyi háttér, milyen a munkahelyi légkör, mert ez sok mindent befolyásolhat. Befolyásolhatja szerintem azt is, hogy a munka után a családok otthon ilyen hangulatban lesznek, milyen lesz az összetartásuk, milyen lesz a gyermeknevelésük eredménye. Emellett persze a munkahelyi légkör kihat a vállalkozásokra, vagy adott esetben az önkormányzati intézményekre is" - nyilatkozott Soltész Miklós, az EMMI szociális és családügyért felelős államtitkára.

Az ÓMI dolgozói folyamatosan figyelik a pályázati kiírásokat. Takács Anna azt mondja, a családbarát munkahellyé váláshoz szükséges anyagot pár hét alatt elkészítették, és elküldték a minisztériumba. A díj elnyerése mellett hatszázezer forint támogatást is kapott az intézmény.

"Számos tevékenység megvalósítható belőle. Támogatja nemcsak a már meglévő tevékenységeket, hanem a családbarát munkahellyé válásra való törekvéseket is. Éppen ezért pályáztunk, mert a családbarát munkahelyi szemlélet már nagyon régóta sajátja az ÓMI-nak, de hogy ténylegesen is azzá váljunk, abban segít nekünk ez a pályázat" - mondta Takács Anna, marketing és reklámszervező.

A pályázat három pillérből áll. Az első célja a munkahelyi közösségek erősítése, a csapatépítés. A második részben a családok helyzetét igyekszik megkönnyíteni a nyári időszakban úgy, hogy a vakáció alatt tartalmas elfoglaltságot biztosítanak a gyerekeknek. Az Olvasó tervezi például, hogy július utolsó hetében tábort szervez a dolgozók gyermekeinek, ahol a kézműves, táncos foglalkozások mellett a szülők munkáját is megismerhetik. A kiírás harmadik pillére pedig az egészséges életmódra nevelés, és az ehhez szükséges eszközök beszerzése. Ez is célja az ÓMI-nak, mint ahogy az is, hogy segítse családos munkavállalóit.

"Maga a Családbarát cím elnyerése csupán egy kiegészítés volt ahhoz a szellemiséghez, ahhoz az értékrendhez, amit maga az Ózdi Művelődési Intézmények képvisel. Ahogyan mindenki tudja, négy intézményegységből tevődik össze az ÓMI, összesen harminckilenc fő dolgozóval, amiből huszonhét nő. Ez kimelten fontos, mert többségük családos is. Éppen ezért a vezetés számos intézkedéssel törekszik arra, hogy figyelembe vegyük a családosok érdekeit, az egyének érdekeit" - fogalmazott Viszovszki Judit, közösségi médiaszervező, szerkesztő.

Az elismeréssel egy plakett, és egy oklevél is jár. A Családarát munkahely címet pedig egy évig viselheti az intézmény.

/forrás: ozd.hu/ >>>

Twitter Share on Google+
Vissza