Megyei Sakkbajnokság Ózdon!

Március13-án az Edelény csapatát fogadták az Olvasó Adorján Lajos termében

Ózdon nagy hagyományai vannak a sakkozásnak, szervezett formában, a csapatbajnoki sorozatokban már több mint 50 éve mérkőznek az ózdi sakkozók a győzelemért, minél jobb helyezésekért. Így Ózdon kezdte sakk pályafutását a sokszoros magyar bajnok Almási Zoltán, aki a magyar válogatott tagjaként, 2014-es sakk olimpián ezüst érmet szerzett.

A ’80-as években megszűnt a szervezett sakk élet Ózdon.

A sakk barátai 1992-ben alakították újra egyesületüket az Ózdi Sakk Sportegyesületet. A csapat azóta versenyez a megyei bajnokságban.

1914-ben a megyei másodosztályban bronzérmet szereztek. Ezt a remek teljesítményt 2015-ben is megismételték.

A csapatbajnoki mérkőzések mellett, az Egyesület rendszeresen szervez a városban sakk bajnokságokat (Majális, Szent István napi városi ünnepség, diákolimpia). 2013-tól az Ózdi Sakk SE az Ózdi Művelődési Intézményekkel közösen rendezi meg ÓzdOpen elnevezésű, nyílt sakk bajnokságot. A verseny egyre népszerűbb városunk sakkozói körében. 2015-ös versenyre megyénk több városából illetve Szlovákiából is érkeztek versenyzők.

Eredmények, sikerek mellett szólni kell a gondokról is: a csapat több tagja tanulmányai, munkahelye miatt elköltözött Ózdról. Ők a csapatbajnoki találkozókra sem tudtak mindig eljönni, nem tudtak mindig a csapat rendelkezésére állni. Ez a 2015-16-os Megyei II. osztályú eredményeken is meglátszik. Az Ózdi Sakk SE a most folyó bajnokságban már csak az 5-7. hely valamelyikét tudja megszerezni.

Március 13-án az Edelény csapatát fogadták az Olvasó Adorján Lajos termében. Szoros küzdelemben 7-5-re nyert csapatunk, az utolsó forduló eredményétől függ, hányadik helyen végez a csapat.

A csapatbajnoki mérkőzés után az egyesület megtartotta az éves közgyűlését is.

Az egyesület elnöke Molnár Milán.

A foglalkozásokat minden pénteken 14.30 órától tartják az Olvasóban

 

ÓMI

Twitter Share on Google+
Vissza