Szabadegyetem-Tabuk nélkül

Tabukat döntött az április 27-i Szabadegyetem újabb előadása. Április 27-én, szerdán délután 5 órakor kezdődött az Ózdi Szabadegyetem V. évadának 3. előadása az Olvasóban. A szervezők, Dancsok Tamás, a Piramis Kft. ügyvezető igazgatója és az Ózdi Művelődési Intézmények szakemberei jól kalkuláltak, s az Olvasó Színháztermét jelölték ki előzetesen helyszínnek.  Számításuk bevált, hiszen 400 néző foglalt helyet a nézőtérenÁprilis 27-én, szerdán délután 5 órakor kezdődött az Ózdi Szabadegyetem V. évadának 3. előadása az Olvasóban. A szervezők, Dancsok Tamás, a Piramis Kft. ügyvezető igazgatója és az Ózdi Művelődési Intézmények szakemberei jól kalkuláltak, s az Olvasó Színháztermét jelölték ki előzetesen helyszínnek.  Számításuk bevált, hiszen 400 néző foglalt helyet a nézőtéren

 

63_0_300.jpg

 

A rendezvény címe: KERESZTÉNYSÉG – TABUK NÉLKÜL volt.

A meghívott vendégek  Orosz István atya (Ózdi Görög Katolikus Egyházközség, Istenszülő Oltalma-templom és paróchia),

                                     Szőke Gábor atya  (Római Katolikus Egyház, Ózd-Bolyok Rózsafüzér királynéja templom és plébánia),

                     valamint Mischinger Ferenc atya (Római Katolikus Egyház,  Ív úti Szent Kereszt felmagasztalása templom és plébánia) voltak,

                              akik Dancsok Tamás moderátor kérdéseire válaszoltak.

Az atyák mindenki számára érthetően, hol komolyan, hol kissé vidámabban beszéltek a katolikus egyház történetéről, problémáiról, megválaszolandó kérdéseiről. Szóba került többek között a Szentírás, a Biblia; Jézus Krisztus személye és „családja”, viszonya az emberekhez, de még a papi nőtlenség, a cölibátus is.

Az előadásra érkező nézők az Olvasó előterében egy papírlapra kérdéseket írhattak fel, amelyet az atyák az előadás során megválaszoltak.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők azt tervezik, hogy a szabadegyetem őszi időszakában egy újabb előadást rendeznek ebben a témakörben.

Az Ózdi Városi Televízió a tervek szerint Pünkösdhétfőn, május 16-án 19,00 órától mutatja be a szerdai előadás felvételét.

 

Fotók az eseményről itt

 

ÓMI

Twitter Share on Google+
Vissza