Olasz hangulatú előadás az Olvasóban

Újra láthatták az ózdiak az Anconai szerelemeseket az Olvasó színpadán. Az ÓMI Zenés Színház társulata idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Ennek alkalmából minden negyedévben egy produkcióval örvendeztetik meg a közönséget. Tavasszal a Padlás című darabot ismételték meg, most pedig a 4 évvel ezelőtt bemutatott, szerelmi bonyodalmakkal fűszerezett olasz komédiát vitték újra színre.

Az ÓMI Zenés Színház társulata 2012-ben mutatta be először az Anconai szerelmesek című darabot. Már akkor is kedvező fogadtatásra talált az ózdi közönség körében a vidám történet, így borítékolható volt, hogy az ismétlés újra sikert arat. A fiatalok nagy része más városban tanul és dolgozik, így csupán a hétvégéken jutott idejük a közös próbára. Szívesen jött vissza az előadásra Czeglédi Ákos és Szilágyi Gabriella is, akik a társulat oszlopos tagjai maradtak annak ellenére, hogy Ózdról elkerülve ma már országos nagy kőszínházak színpadán szerepelnek.

„Ez a színpad a világot jelentő deszkák legnagyobbika nekem. Innen indultam és imádok ide visszajárni. Amikor csak tehetem, jövök és szeretnék még gyakrabban jönni, de az időm nem engedi. Amikor tudok, itt vagyok és ilyenkor nagyon boldog vagyok” - fogalmazott Czeglédi Ákos, színész.

Az amatőr társulat tagjai szívesen elevenítették fel a 4 évvel ezelőtt megtanult poénos szövegeket és a dallamokat, amelyek olasz nyelven csendültek fel.

„Szerintem mindenki testhez álló szerepet kapott. Tehát egy kicsit az életbeli karakterünk is hasonlít a színpadi szerepünkhöz, ezért is tudtuk jól megtanulni és ez belénk ivódott. A szövegre és a koreográfiákra is emlékeztünk, ami nagyon vicces” - mondta Szilágyi Gabriella.

A könnyed nyáresti komédia a hódításról és a szerelemi szálak összegabalyodásáról szólt. A darab rendezője, Béri László a bemutató előadáshoz képest némi változást is csempészett a műbe. A szereposztás kicsit más lett, ezúttal Vad Fanni alakította Viktóriát és a korábbi négy kis Cupido helyét csupán egy váltotta fel. Maczó Panka  fiatal kora ellenére már többször is bebizonyította, hogy ígéretes tehetség.

„Vannak terveim, én is Szilágyi Gabi nyomába szeretnék majd lépni. Az Operettszínház a nagy álmom, de ez az egész most még csak egy jó szórakozás nekem” - nyilatkozta Maczó Panka.

Az olasz reneszánsz komédiák nyomán íródott darabra ezúttal is sokan voltak kíváncsiak. Az ÓMI Zenés Színház társulata ősszel új bemutatóra készül, az „Egy csók és más semmi” című zenés darabot viszik színre a helyi közönség szórakoztatására, az utolsó negyedévet pedig egy meglepetés gálával zárják majd.

 

 

Forrás: ozd.hu

Twitter
Vissza