Tábori zsibongás az Olvasóban

Erzsébet tábort szerveztek az Olvasóban. Egy pályázatnak köszönhetően első alkalommal rendezhetett napközis jellegű foglalkozásokat az intézmény. Az ötnapos program során kulturális tevékenységek és kirándulás is szerepelt a napirendjükben.

Az Olvasónak első alkalommal volt arra lehetősége, hogy Erzsébet tábort szervezzen. A város több általános iskolája is csatlakozott ehhez a nyári kikapcsolódást nyújtó programhoz. A pályázatra a közelmúltban találtak rá, szinte pár nap alatt szervezték meg a programokat, és a résztvevő gyerekek toborzása is gyorsan ment. Az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója, Pappné Szalka Magdolna úgy fogalmazott, várhatóan a jövőben is lehetőségük lesz táboroztatásra.
73_0_300.jpg
„A programokat is úgy állítottuk össze, hogy ne egyetlen helyszín legyen a tábor öt napján, hanem minden intézményegységünkben töltöttek egy napot, egyet az Olvasóban, egyet a Könyvtárban, egyet a Múzeumban, egy napot kirándulással az ötödik napunkat pedig a MaNDA új létesítményében, ahol a filmezés fortélyaival is megismerkedhetnek a gyerekek” - fogalmazott Pappné Szalka Magdolna, az ÓMI igazgatója.

A táborba hat és tizennégy év közötti gyerekek jelentkezhettek. A héten 15 fiatal részese a kikapcsolódásnak. Az öt nap alatt biztosítják a teljes ellátást és a felügyeletet, színes programokkal együtt. A gyermekeknek minden nap van lehetőségük kulturális tevékenységekre, és kirándulásokat is szerveznek számukra. Az intézményben kézműves foglalkozásokban is kipróbálhatják magukat. A fiataloknak az agyagozás és a várlátogatások tetszettek a leginkább.

„Voltam ugye a Diósgyőri Várban, minden tetszett nagyon, meg a kémiai dolgok is” - nyilatkozta Molnár Noémi.

„Láttuk a Bazilikát, utána meg bementünk a varázsterembe, és ott ilyen érdekes fizikai-kémiai dolgokat csináltunk. Meg azelőtt volt ilyen bemutató” - mondta Szalka Előd.

A gyerekek örültek a tábor nyújtotta lehetőségeknek, többek között Egerbe is ellátogathattak. Sok olyan dolgot is ki tudtak próbálni, amely újdonságot jelentettek számukra. A szervezők összességében tartalmas és kellemes kikapcsolódást nyújtottak nekik.

 

 

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza