ÓKE kiállítása

Az Örökségvédő Festőtáborban készült alkotásokból nyílt kiállítás az Olvasó Kisgalériájában, Art 10 címmel. Az Ózdi Képzőművészeti Egyesület idén tizenharmadik alkalommal szervezte meg nyári táborát, ahol a téma a város természeti és épített értékeinek megörökítése volt.

A tárlatot dr. Kósné Dargai Rita önkormányzati képviselő, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke nyitotta meg. A Szabad Szombat Táncegyüttes két ifjú tagjának rövid táncbemutatója után az elnök többek között arról beszélt, hogy ezen művészeti alkotások ereje és szépsége éppen abban rejlik, hogy egy jól működő alkotóközösség együttes munkájának a végeredménye. A táborban a mindennapi alkotómunka mellett szoros barátságok szövődtek, melyek ereje átsugárzik a képeken is.

87_0_300.jpg

 „Számos művész csatlakozott ehhez, akik minden évben más témát választanak. Jártak már a Velence telepen, az Arlói tónál. Idén Gömörszőlősre esett a választás. Az ott készült alkotásokból látható itt ez a tárlat”- mondta dr. Kósné Dargai Rita, Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Farkas Péter Barnabás kultúráért felelős alpolgármester kiemelte az alkotás közösségformáló erejét. A képekben visszatükröződnek az alkotó érzései, gondolatai. Amikor megszületik egy mű, majd kiállításra kerül, akkor teljesedik ki igazán.

„Az alkotás folyamata alatt egy megváltozott tudatállapot során, ugyanezt egy közösségben megélve, gondolatokat, érzéseket és tudást tudnak egymás között közvetíteni. Az elkészített mű pedig a látogatók számára tudja ezeket az értékeket tovább adni”- fogalmazott Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

A kiállítás címe Art 10, éppen azért, mert a festőtábor tíz alkotójának munkáit szedi csokorba. A tárlat november 21-ig tekinthető meg az Olvasó Kisgalériájában, munkanapokon 8 és 18 óra között.

 

Fotók az eseményről itt

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza