Közönségdíjas az ÓMI Zenés Színház

Közönségdíjat kapott a Megyei Prima Díjátadó Gálán az ÓMI Zenés Színház társulata. Több ezer szavazattal nyertek, amelyekért hálásak az ózdi közönségnek. Már a Prima Díjra való jelölés is hatalmas elismerés volt a csapatnak, hiszen mintegy harminc versenyben lévő közül kerültek be az első háromba, Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában.

Hetedik alkalommal rendeztek Prima Díjátadó Gálát a Miskolci Nemzeti Színházban. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei szervezetének célja, hogy ne csak a megyeszékhelyet, hanem a régiót reprezentálja a program. A Miskolci Nemzeti Színházban egy színvonalas gálán adták át szombaton este díjakat, az ÓMI Zenés Színház társulata a közönségdíjat érdemelte ki.

88_0_300.jpg

„Ma újra jó és büszkeség ózdinak lenni, az Ózdi Művelődési Intézményeket képviselni. Nagy-nagy boldogság, hogy egyik kedves csoportunk, amely az idén éppen a 10. jubileumi évét ünnepli, ma itt lehet ebben a csodálatos házban. De óriási megtiszteltetés volt már az is, hogy egyáltalán a jelöltek közé kerültek”- mondta Pappné Szalka Magdolna az ÓMI igazgatója.

A csapat nem keseredett el azért, hogy nem ők lettek a Magyar Népművészet és Közművelődés kategória „primásai”, hiszen a közönség díjnál nem kell nagyobb elismerés.

„Nekünk a szívünk, lelkünk benne van ebben a díjban. Mindaz, amit a 10 év alatt a közönség elé tettünk azt ide is elhoztuk magunkkal. Az, hogy a közönségdíjat elnyertük, az egész városnak, a közönségnek, az ismerősöknek köszönhető. Azoknak, akik bárkit ismernek a társulatból vagy láttak előadásunkat, és megtiszteltek azzal, hogy egy szavaztak”- fogalmazott Dobos Eszter, az ÓMI Zenés Színház tánckari vezetője.

Nettó kettőszázötven ezer forinttal jár a közönségdíj, amit a társulat technikai fejlesztésre, díszletekre, jelmezekre fordít majd.

„Nagyon-nagyon köszönjük Ózdnak. Látszik, hogy Ózdon olyan emberek élnek, akik az értékeket elismerik, illetve összetartoznak és segítik a másikat. Nagyon szeretem Ózdot. Köszönöm Ózd” – örült a sikernek Béri László, az ÓMI Zenész Színház vezetője, rendezője.

A közönségdíjasok úgy vélik, az elismerés kötelezettséget ró mindenkire, kötelességük a kultúrát olyan szinten művelni, ahogyan tőlük telik, megszolgálni azt a jövőben is, hogy ezt a díjat elnyerték.

„Méltó kezekbe került ez a közönségdíj, örülök annak, hogy az ózdi ÓMI Zenés Színházé lett. Közel négyezer szavazatot kaptak az összesen húszezerből, ezzel sikerült megnyerni ezt a kategóriát” - értékelte a sikert Ádám Imre a VOSZ megyei elnöke.

Az ÓMI Zenés Színház a közönségdíjnál nagyobb elismerést nem is kaphatott volna a tíz éves jubileumra, hiszen közönség nélkül a művészetnek ez az ága sem működik.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza
 

Hírek

Minden egér szereti a sajtotDupla telt ház az ÓMI Zenés Színház gyermek előadásá...

Csendes lépés, végjátszma, matt. A Sakk Diákolimpia egyéni nyílt és amatőr vármegyei döntőjét rendezték az ÓMÉK-OlvasóbanAz ÓMÉK-Olvasó Adorján Lajos terme adott otthon a Sakk Diákolimpi...

Hogyan élnek tovább a régi, hagyományos praktikák, amelyeket eleink űztek? – folytatódik az Élő Néphagyomány programsorozat a múzeumbanA gyöngysor volt a központi téma a múzeum Élő Néphagyomá...

Megemlékezett a város az 1848/49-es hősökrőlAz 1848/49-es szabadságharc és forradalom hősei emléke előtt tisztelegtek &Oacu...

Zene nélkül mit érek én... – Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert Ózdon az ÓMÉK-OlvasóbanCserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncertet tartottak az ...

Újabb telt házas színházi előadás az ÓMÉK-OlvasóbanÚjabb telt házas színházi előadást tartottak az ÓMÉ...

Viták és megoldások – Dányi Zoltán pár- és családterapeuta tartott előadást az ÓMÉK-OlvasóbanElőadást tartott Dányi Zoltán pár- és családterapeuta a H&...

Esküvő Expot szerveztek az ÓMÉK-OlvasóbanA Házasság Hetéhez igazodva Esküvő Expot szerveztek az ÓMÉK-...

Állva tapsolt a közönség az Abigél című musical bemutatójánHosszú vastapssal jutalmazta a közönség az ÓMI Zenés Szí...

Pörgős zene, fergeteges hangulat és még több tánc. Nyílt napot tartott az Erica C. Dance School & Company az ÓMÉK-OlvasóbanMegtartotta nyílt napját az Erica C. Dance School & Company az ÓMÉK-...