Fellobant az első láng

Meggyújtották az első gyertyát a város koszorúján. Az önkormányzat által szervezett adventi esemény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, és Ózd lakói közösen ünnepeljék a karácsonyi ünnepkör kezdetét. Az első gyertyagyújtás csupán a kezdete volt a négy vasárnapot felölelő ünnepi rendezvénysorozatnak.

Családok, barátok, kisebb és nagyobb közösségek látogattak ki vasárnap délután a Városház térre. A közös ünnepváró eseményt immár harmadik alkalommal szervezte meg a város önkormányzata, és az érdeklődők létszáma is arra utalt, hogy az ózdiaknak igényük van az ilyen alkalmakra.

„Az ideérkező emberek szeretetteljes közösséget alkotva vesznek részt ezen a rendezvényen és együtt várják az Úr eljövetelét az adventi hétvégék kapcsán. A következő hétvégétől már adventi forgatag is várja őket. Annak ellenére, hogy most még nincs ez a vásár, mégis nagyon szép számmal gyűltek össze. Örülök annak, hogy a város lakossága ilyen összetartó és szereti azokat a rendezvényeket, amelyek a család életében is nagyon fontosak együtt megélni közösen a város nyílt közterületén” – fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A város polgármestere a szeretet fontosságáról és annak sugárzó erejéről beszélt köszöntőjében. Az ünnepségre ellátogatott Rimaszombat alpolgármestere is. Rigó László személyesen adta át az ózdiaknak, testvérvárosunk lakóinak adventi üdvözletét.

„Mindennapi felvidulásukhoz kerüljön elegendő mennyiségű bor, szeretteik és családjaik asztalára teremjen elegendő mennyiségű búza, a mindennapjaik pedig teljenek békében” - mondta Rigó László, Rimaszombat alpolgármestere.

Az első adventi vasárnap alkalmából szervezett ünnepségen Tóth Melinda evangélikus lelkész is megosztotta gondolatait az egybegyűltekkel. Hangsúlyozta a készülődés és a várakozás fontosságát, ami elengedhetetlen a beteljesülés öröméhez.

„Advent is egy készülés. Nem váratlanul ér bennünket karácsony ünnepe, hiszen mindannyian készülünk rá. Készülünk lélekben töltekezve, készülünk családtagjaink számára, külsőleg ajándékok formájában és lelkünkben is” - szóltak Tóth Melinda, evangélikus lelkész szavai.

Az ünnepi szavak után a gyertyagyújtás következett. Janiczak Dávid Tóth Melindával közösen lobbantotta fel a hitet jelképező első gyertya lángját a város koszorúján. Az adventi ünnepség a SINOSZ Ózdi Helyi Szervezetének műsorával folytatódott, amelynek tagjai karácsonyi dalokat kísértek jelbeszéd formájában. December 4-én, azaz bronzvasárnap közös karácsonyfa díszítéssel, sétakocsikázással és az adventi vásárral is várják a Városháza térre kilátogatókat.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter Share on Google+
Vissza