Szépkorúak Karácsonya az Olvasóban

Idén is ajándékcsomaggal és ünnepi műsorral kedveskedett a szépkorúaknak Ózd város vezetése. Az Olvasóban megtartott Idősek Karácsonyán Farkas Péter Barnabás alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd Budai Béla zongoraművész társaságában Tarnai Kiss László énekelt magyar nótákat és könnyűzenei dalokat.

Az évek óta hagyományosnak számító Idősek Karácsonyára idén is megtelt az Olvasó Színházterme. A vendégeket Farkas Péter Barnabás köszöntötte. A város nemrégiben kinevezett alpolgármestere előbb elismerően szólt a szépkorúak mögött álló életutakról, az évek alatt összegyűjtött tudásról és tapasztalatról, majd saját családi emlékeit is felidézte néhány mondatban.

98_0_300.jpg

„Önök, a város idős lakói azok, akik ma is a tapasztalat okán képesek arra, hogy adjanak. Ha azt mondom, hogy nagymamán volt az, aki a legfantasztikusabb házias ízeket az asztalra tudta tenni és nagyapám volt az, aki a legizgalmasabb történeteket tudta mesélni, azok mind-mind olyan értékek, amelyek nélkül sokkal szegényebb lenne az életünk” - fogalmazott köszöntőjében Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Az alpolgármesteri köszöntőt követően Budai Béla zongoraművész és Tarnai Kiss László, a Dankó Rádió alapítója szórakoztatta a rendezvényre meghívottakat, akik jó nagymama és nagypapa módjára készülnek a közelgő ünnepekre.

„Várjuk az ünnepet. Hagyományos dolgokkal készülünk rá. Várjuk a gyerekeket, unokákat” - nyilatkozta Engel Istvánné.

„Meghitt családi hangulatra törekszünk, de sok ajándékkal. Három unokám van ugyanis, akik elvárják, hogy bőven legyen nekik meglepetés a karácsonyfa alatt” - mondta Progner Pál.

A két vendégművész sok humorral fűszerezett koncertjén operett dalok, könnyűzenei számok és magyar nóták is helyet kaptak. Utóbbiakat a közönség is lelkesen énekelte.

A zenés produkciót követően a vendégek egy-egy ajándékcsomagot is átvehettek, amellyel Ózd Város Önkormányzata kedveskedett nekik a közelgő ünnepek alkalmából.

 

Fotók az eseményről: itt.

 

Forrás: www.ozd.hu


Twitter Share on Google+
Vissza