A Szeretet lángjai is fellobant vasárnap

Lezárult a közös adventi várakozás. A Városház téren felállított adventi koszorún a negyedik gyertyát is meggyújtották vasárnap kora este. A színpadon a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákjainak műsorát a Kissikátori Harmonika és Népdalkör előadása követte. A gyertyát Janiczak Dávid polgármester és Szőke Gábor római katolikus plébános lobbantotta lángra.

Az első gyertyát november huszonhetedikén gyújtották meg a város adventi koszorúján, azóta minden hétvégén együtt ünnepeltek az ózdiak, akik most is szép számmal gyűltek össze a Városház téren. A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákjainak karácsonyi dallamokkal tűzdelt táncos műsorát a Kissikátori Harmonika és Népdalkör zenés előadása követte. A közös várakozás pillanatait a Szent Kereszt Plébánia Jubilate Kórusának éneke tette még családiasabbá.

Ez alkalommal rendhagyó módon Szőke Gábor római katolikus plébános Janiczak Dávid polgármesterrel közösen, egy néhány perces szerepjátékot előadva varázsolták a színpadra az ünnep szellemét, amelynek legfőbb üzenete a hit, a remény, az öröm és a szeretet volt. Történetükkel rávilágítottak arra, hogy a várakozással teli időszakban könnyebben befogadjuk a felénk érkező örömöket és a legkilátástalanabbnak ítélt helyzetekből is megtaláljuk a kivezető utat, ha hiszünk magunkban, ha hiszünk gyermekeinkben, ha hiszünk a karácsonyban.

A rendhagyó ünnepi előadást követően Janiczak Dávid és Szőke Gábor közösen gyújtotta meg a koszorú negyedik gyertyáját, amely a szeretetet, lila színe pedig a bűnbánatot szimbolizálja. Ezekkel a meghitt pillanatokkal zárult a négy héten át tartó közös karácsonyvárás.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza