Évzáró Táncház

Évzáró táncházat tartottak az Olvasóban, amelyen a néptáncosok nagy része is megjelent. A rendezvényre olyanok is ellátogattak, akik kedvelik a néphagyományokat, és fontosnak tartják ennek a műfajnak az életben tartását. A batyusbállal egybekötött rendezvényén lehetőség nyílt tánctanulásra is, amelybe korosztálytól függetlenül csatlakozhattak a táncolni vágyók.

A néptánc műfaj kedvelői gyűltek össze az Olvasó Adorján Lajos termében az idei év utolsó rendezvényére. A zenés találkozó lehetőséget nyújtott arra, hogy összejöjjenek azok a tánccsoportok, illetve néptánc kedvelők, akiknek erre év közben kevés lehetősége nyílik. A táncházra Miskolcról, Salgótarjánból, és többek között a Felvidékről is érkeztek vendégek. Az Ózdi Néptánc Egyesület elnöke, Tóth Zsolt úgy fogalmazott hogy ezen az estén tanítják egymást táncolni, és jól érzik magukat.

„Ez a nyolcadik táncház találkozó, vagyis az évadzáró bulink. Úgy látom, egész szép számban eljöttek, úgyhogy boldog vagyok” - mondta Tóth Zsolt, az Ózdi Néptánc Egyesület elnöke.

A néptáncos tagok a 2016-os évben is sok próbán és fellépésen vannak túl. A munka erre az esztendőre befejeződött, és a mostani alkalmon a szórakozásé volt a főszerep. A húrokba csaptak azok a zenészek, akik minden évben Salgótarjánból érkeznek, hogy muzsikájukkal megtáncoltassák a közönséget. A rendezvényre ellátogatók között többen, minden évben jelen vannak, de új arcok is feltűnnek ezeken az összejöveteleken.

„Nagyon jó a hangulat, jól érzem magam. Minden évben ezt megünnepeljük, örülök neki, hogy Felvidékről is itt vannak nagyon sokan. Ilyenkor tudunk jobban összejönni, és az év végét így ünnepeljük meg, mert a hétköznapokban keveset találkozunk, és az ismerős arcok sokan vannak” - nyilatkozta Vargáné Birta Andrea.

A tánctanulásra ez alkalommal is volt lehetőség, amely alaplépésekkel indult, majd az egyes tájegységek stílusjegyeivel is megismerkedhettek a résztvevők. A táncházi mulatságba kicsik és nagyok egyaránt becsatlakoztak. A bálon mód volt arra is, hogy jobban megismerjék egymást a táncosok, és hogy kortól, nemtől függetlenül együtt búcsúztassák 2016-ot az évzáró táncházban.

 

Forrás: www.ozd.hu

 

Fotók az eseményről: itt.

Twitter
Vissza