Sportos Gála

Huszonöt serleg talált gazdára a III. Városi Sport Gálán, amelynek neves sztárvendégei is voltak. A legtöbb kupát és oklevelet a súlyemelők vihették haza, de úszó, kézilabdázó, autóversenyző és hajómodellező is elismerésben részesült. Az Ózd Város Sportjáért különdíjat idén két személy vehette át.

A Hooligans együttes Küzdj az álmodért című dala nyitotta meg az Olvasó Színháztermében a III. Városi Sport Gála programját. Az ünnepi estére Ózd valamennyi sportolója és edzője meghívást kapott, a díjak odaítéléséről egy 7 tagú kuratórium döntött. A vendégeket városunk országgyűlési képviselője köszöntötte elsőként. Riz Gábor néhány mondatban felidézte testnevelőként átélt élményeit, majd a sport személyiségalakító hatásáról beszélt.

„Az első testnevelő tanárára mindenki büszkén és boldogan emlékszik, hisz tőle sok mindent kaphatott. Olyan adottságot, lehetőséget, ami végig kíséri az ember életét. Én még ma is – ha öreguras módon is- , de szívesen űzöm azt a sportágat, a kosárlabdát, ami a legkedvesebb a szívemnek, lelkemnek” - fogalmazott beszédében Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Az első serlegeket Ózd legsportosabb iskoláinak, a Bolyky Tamás Általános Iskola és a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium vezetői és testnevelői vehették át. A „Jó tanuló, Jó sportoló” általános iskolások közül Budai Fruzsina, Csépányi Dalma, Koós Réka és Zákányi Blanka, a középiskolások mezőnyében Faragó Bálint és Miklós Márk teljesítményét ismerték el.

Ózd legjobb utánpótlás versenyzője a kézilabdázó Horváth Fruzsina, az úszó Matula Fanni és a súlyemelő Terebesi Adrián lett. A csapatok közül az Erica C. Dance School versenycsoportjai, az ÓVSE NBII-es asztaliteniszezői és az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club növendékei vehettek át serleget. A felnőtt sportolók között Jakab Zsófia kézilabdázó, valamint Nagy Nikoletta és Dúl Ádám súlyemelők érdemelték ki a legjobbaknak járó elismerést. A legjobb edzőnek Fekete Józsefet, az ÓSFC trénerét választották. A hajómodellező Bolyki Zsolt, valamint a Nedecki László – Kovács Géza rally páros különdíjat vehetett át, a Média díjat az asztaliteniszező Gadóczi Gábor kapta.

Az Ózd Város Sportjáért elismerést Nagy Sándor és Neumann Péter vehette át. Janiczak Dávid szerint a díjátadó gála bebizonyította, hogy Ózdon dübörög a sportélet. Városunk polgármestere büszke a helyi sportolókra és azokra a szakvezetőkre, edzőkre, valamint sportaktívákra, akik hétről hétre hozzásegítik versenyzőiket a hazai és nemzetközi sikerekhez.

„Ózd városának nevében szívből köszönöm sportolóinknak azokat a csodálatos eredményeket, amelyeket nem csupán saját maguknak, hanem Ózd városának is értek el és ezzel tovább öregbítették a város hírnevét. Köszönöm nekik, köszönöm a felkészítőiknek, köszönöm a szüleiknek, a családtagjaiknak, akik biztosítják azokat a körülményeket, hogy ezek a nagyszerű emberek csak a feladatukra tudjanak koncentrálni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A III. Városi Sport Gálának sztárvendégei is voltak. Sűrű FX Tamás freestyle foci bemutatót tartott a színpadon, Mutina Ágnes Európa-bajnok úszó, Dankó Ilona világ- és Európa-bajnok súlyemelő, valamint Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász pedig a díjak átadásában segédkezett. Az est a díjazottak közös fényképezésével és a Kaszinóban megtartott sportbállal zárult.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza