Gyermekrajz kiállítás

Kiállítás nyílt a zeneiskola képzőművészeti tanszakos növendékeinek alkotásaiból. Az intézmény tavaly ősszel indította el új tagozatát, amelynek foglalkozásaira közel 60 gyerek jár. Az alsós, felsős és középiskolás diákok által készített művek az elmúlt fél év munkájának válogatott termései.

Első alkalommal mutatkoztak be munkáikkal a zeneiskola képzőművészeti tanszakának növendékei. A tehetséges gyerekek alkotásait felvonultató tárlatnak az Olvasó emeleti előtere adott helyet. A kiállítás megnyitó egy kis zenével vette kezdetét, Molnár Tamás a zeneiskola művésztanára hegedűjátékával szórakoztatta az érdeklődőket. Ezt követően Fogta Béla a képzőművészeti tanszak vezető pedagógusa intézte szavait a közönséghez. Köszöntőjében elmondta, hogy a gyerekek számára mennyire fontos képi anyanyelvünk feldolgozása, és éppen ezért nagy örömmel fedezik fel ennek a világnak a lehetőségeit.

„Alapvetően nem csak a tehetséges gyerekeknek szól a képzés, hanem mindenkinek. Én tanárként azt látom, hogy az állami általános és középiskolákban a kötelező oktatásban szűk teret kap a művészeti oktatás. Ezért van szükség az ilyen művészeti iskolákra, egyfajta társadalmi igényt elégítenek ki, és éppen ezért lehet az mondani, hogy a gyerekek éhezik, nyitottak és fogékonyak erre a lehetőségre, és élnek is vele” - fogalmazott Fogta Béla, pedagógus.

A tematikus kiállítás darabjai mindennapi hagyományaink művészeti feldolgozását mutatták be a közönségnek. Az eseményre szüleik, nagyszüleik kíséretében érkeztek a gyerekek, így a családok közösen tekinthették meg az alkotásokat. A tárlat jó visszajelzés volt arról, hogy milyen munka folyik a tanszakon, és hogyan haladnak ezen az úton a növendékek.

„A gyerekek szeretnek idejárni. Az én kislányom is nagyon várja a csütörtöki napokat, nagyon sokat fejlődött a rajzkészsége és úgy veszem észre, hogy jól kikapcsolódik itt” - nyilatkozta Szánóczkiné Schmiedt Judit.

A képzőművészeti tanszakon heti 4 alkalommal, 3 csoport képzése folyik. A foglalkozásokon a rajzolás, a grafika, a festészet, a szobrászat és a kerámiakészítés alapjait, valamint az ezekhez kapcsolódó technikákat sajátíthatják el a gyerekek.

„Én nagyon szeretek egyedi rajzokat készíteni, amelyek nagyon gyönyörűek, és azokra a dolgokra emlékeztetnek, amiket szeretek” - mondta Varga Sára.

A képzőművészeti tanszak növendékeinek az Olvasó kreatív műhelye ad helyet, és a művelődési intézmény részéről érkezett a felkérés is, hogy a gyerekek egy kiállítás keretében mutassák meg munkáikat a közönségnek. A zeneiskola vezetősége szeretné, ha nemcsak a tanév végén, hanem egy esztendőben, több alkalommal is lehetőségük nyílna kiállítások formájában bemutatni, hogyan is fejlődnek növendékeik.

 Fotók az eseményről: itt.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza