Varázslatos bemutató

Téli varázs címmel divatbemutató és kiállítás nyílt az Olvasóban. Az eseményen két helyi fiatal saját készítésű ruháit és ékszereit láthatta a nagyközönség. Az érdeklődők megtekinthették azokat a ruhakollekciókat, amelyeket ózdi modellek mutattak be, majd a Kisgalériában kiállított ZMIJA márkájú ékszereket is megcsodálhatták a divatot kedvelők.

Téli Varázs címmel divatbemutató és ékszerkiállítás nyílt az Olvasóban. Az eseménynek az Adorján Lajos terem adott otthont, ahol a rögtönzött kifutó a divathetek világát idézte meg. A rendezvénynek az adta a különlegességét, hogy két ózdi származású lány munkáit csodálhatták meg a divat iránt érdeklődők. A bemutató Gyárfás-Dobos Adrienn köszöntőjével kezdődött, amelyben ismertette a tehetséges lányok munkásságát, és elért sikereiket.

117_0_300.jpg

„A Téli varázs, olyan mesevilágról szól, amelyben két ózdi származású fiatal mert nagyot álmodni, követték az álmaikat, és egy kisvárosból elindulva mára már az országos hírnévig jutottak. Varázslatos az a kreativitás, munka és alázat, melynek segítségével a ZMIJA ékszermárka és Kriston Petra, valamint Tóth Helga neve egyre ismerősebben cseng a divat világában” - fogalmazott Gyárfás-Dobos Adrienn.A divatbemutatón helyi modellek mutatták be a Tóth Helga által tervezett, és varrt ruhakölteményeket. A kollekció tartalma a tinédzserektől egészen a harmincas éveiben járó hölgyeket célozza meg. A kifutón megelevenedett egy-egy darabon keresztül a mesevilág, amelyben helyet kapott a tüll és a csillogó strasszkövek is. A divattervező elmondása szerint kedveli azokat a munkáit, amelyben kihívással szembesül.

„Igazából mindegyiket szeretem csinálni, van olyan része amit kedvelek és szeretek benne. Kedvelem a hercegnős alkalmi ruhákat. Ezek több időt vesznek igénybe, de a kreativitásomat jobban ki tudom fejezni” - mondta Tóth Helga, divattervező.

A divatbemutatón az ózdi születésű énekes Barbee is színpadra lépett, aki a nevéhez fűződő ismertebb dalaiból szemezgetett az egybegyűlteknek. Számára öröm volt az, hogy ő is abban az alkalmi ruhában jelenhetett meg, amit a tervező készített. Az ismert előadó már más alkalommal is viselhette Tóth Helga ruháit, hiszen ismeretségük régre nyúlik vissza.

„Amikor megkeresett Helga először, hogy lépjek fel, igent mondtam. Jóban vagyunk, és szeretem a ruháit. Mindemellett ideges voltam a fellépés napjáig, mert itthoni környezetben, ismerősök előtt mindig más szerepelni, jobban meg akar az ember felelni, és a maximumot nyújtani. Nem volt egyszerű időszak, de jól sikerült” - nyilatkozta Barbee, énekesnő.

Kriston Petra ékszertervező munkái az Olvasó Kisgalériájában kaptak helyet. A ZMIJA márka létrehozója személyesen nem tudott jelen lenni a bemutatón, de számos csodálója volt a gyöngyökből készült ékszereknek.

„Nagyon egyediek az ékszerek. Örülök, hogy ózdi alkotó keze munkáját láthattuk. Mindenféle alkalomra fel lehet őket használni, egymáshoz kapcsolható, egyedi megoldásokat alkalmazott a tervező. Kellemes színeket, formákat használt a szalagos, masnis megoldással, ez egy újdonság” - fogalmazott Kőhalmi Márta.

Az érdeklődők testközelből is megcsodálhatták az egyes darabokat, és arra is volt lehetőségük a divat iránt érdeklődőknek, hogy személyesen tegyék fel kérdésiket a divattervezőnek. Az esemény létrehozói örülnek annak, hogy sokan kíváncsiak voltak azoknak a fiataloknak a munkáira, akik országos szinten is Ózd hírnevét öregbítik saját márkáikkal.

Képek az eseményről: itt.

Forrás: ozd.hu

Twitter
Vissza