Sakk Bajnokság

7-5-ös vereséget szenvedett szezonbeli utolsó hazai bajnoki mérkőzésén városunk sakk csapata. A megyei II. osztályú pontvadászat 6. fordulójában a Szendrő gárdája vitte el a pontokat az Olvasóból. Ez a szezon nem sikerült túl jól ózdi szempontból, az utolsó játéknap eredményétől függetlenül a mieink az utolsó helyen zárnak a Gável László csoportban.

A megyei II. osztályú sakkbajnokság Gável László csoportjában 8 együttes vágott neki a 2016/2017-es idénynek. A szabályok szerint a felek csak egyszer találkoznak egymással, így az Ózdi Sakk SE játékosai mindössze háromszor ültek hazai asztalok mellett, négyszer idegenben kellett helyt állnia a csapatnak. A szezon első fele három nagyarányú vereséget eredményezett a mieinknek, a rövid téli pihenő után azonban már jobban ment a játékosoknak. Bár ettől az osztálytól egy csapat sem búcsúzik el a zárás után, a Szendrő elleni mérkőzés sportnyelven szólva „kiesési rangadónak” számított, hisz az utolsó az utolsó előtti helyezettel mérte össze tudását. Hat táblánál döntetlenre végeztek a sakkozók, Vaszlik István legyőzte ellenfelét, Szabó István, Mihály Tibor és Kis-Törő Zsolt azonban veszített, így az Olvasó Adorján Lajos termében megrendezett mérkőzést végül 7-5 arányban a szendrőiek nyerték meg.

„Más városba kell eljárnom tavaly óta dolgozni, így pedig nehézkessé vált számomra a csapat körüli teendők ellátása. Az utánpótlás-nevelés területén is voltak problémák, ma is csak egy utánpótlás korú játékossal tudtunk kiállni, pedig kettő lenne a kötelező. Az utolsó fordulókban igyekszünk minél kevesebb büntetőpontot összeszedni, és a következő szezontól nagyobb odafigyeléssel odaállni a mérkőzésekhez” - nyilatkozta Molnár Milán, az Ózdi Sakk SE csapatvezetője.

Egy fordulóval a bajnokság zárása előtt a Gável László csoportot a Miskolc Városi Sportiskola csapata vezeti, megelőzve az Edelény és a Hidasnémeti gárdáját. A pontvadászat utolsó játéknapján a mieink Miskolcon, a DVTK Andrássy úti edzőközpontjában vendégszerepelnek, ahol a Diósgyőr 4-es számú csapata lesz a mieink ellenfele.

 

 

Forrás. www.ozd.hu

Twitter
Vissza