Városi Majális

Városunk lakosai közül több százan ünnepeltek május 1-én az Ifjúsági Parkban megrendezett Városi Majális Ünnepségen. A rendező szerv, az Ózdi Művelődési Intézmények „Olvasó” népművelői,  nagyon sok fellépőt, közreműködő csoportot, szólistát kértek fel, hogy szórakoztassák az érdeklődőket.

Az Olvasó és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai május 1-én kora reggel, már 6 órakor megkezdték az előkészületeket, a technikai berendezések, sátrak, szükséges eszközök kiszállítását az Ifjúsági Parkba, s ott a színhelyek felépítését.

132_0_300.jpg

A közreműködők közül leghamarább az ÓMI Természetbarátok Körének tagjai keltek. A klub tagjaiból és az érdeklődőkből álló 20 fős csapat már 9 órakor egy kellemes túrára indult az Ózd-környéki dombokra.

A hagyományőrzők is korán kezdtek, már 10 órára kitelepültek a parkba. A Hossó Lovasudvar és az Ózdi Huszárbandérium lehetőséget biztosított gyermekek lovagoltatására, sétakocsikázásra, állatok simogatásra, illetve bemutatókat tartottak, huszárkonyház üzemeltettek.

Az Ózdi Muzeális Gyűjtemény egy ózdi rocktörténeti kiállítással színesítette a rendezvényt.

A Csónakázó Tavon az ÓMI Modellező körének tagjai rendeztek hajómodell bemutatót.

A füves tér közepére az ózdi Görög Katolikus Parókia tagjai települtek ki. Hagyományos, kézzel készített népi játékokat hoztak, amely nagyon nagy sikert aratott a legkisebbek körében. 

Az Ózdi Sakk Sportegyesület egy rapid sakkversenyt rendezett az árnyas fák alatt. Az 5 fordulós, svájci rendszerű tornát Szigeti Mihály nyerte nagy küzdelem után. A második  helyen Németh László, a dobogó harmadik fokán Mihály Tibor végzett.

11 órakor kezdődött a Városi Stadion műfüves pályáján a „Majális Kupa” elnevezésű labdarúgó torna, 6 csapat részvételével, az Ózdi Sport – és Élményközpont rendezésében. A csapatokat két csoportba sorsolták, s és csoportmérkőzések után kialakult sorrend alapján következtek a helyosztók és a döntő. A tornát a Flamengó, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat csapata nyerte, második az Ózdi Önkormányzat csapata, a harmadik a Hódoscsépányi SE gárdája lett. A torna legjobb kapusa Bakk Tamás  (Ózdi Önkormányzat csapata), legjobb mezőnyjátékosa  Harkály Vilmos (Flamengó), gólkirálya  Kiss Alex (ÓFC) lett.

11 órakor megkezdődtek a színpadi programok is. Először a Civil Házban működő csoportok mutatkoztak be: az Ózdi Nyugdíjas Klub „Szarkaláb Néptánccsoportja”, az Ózdi Szívklub „Perdülő Nagyik” tánccsoportja, Levora Sándorné, szólista. a SINOSZ „jelelői” és a Füredi házaspár. Az amatőr fellépők sikere ezúttal sem maradt el.

A déli órákban az Olvasó csoportjai léptek színpadra. Elsőként az A.M.E. Kultúrhíd Egyesület balett csoportja, majd az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület táncosai. Őket a Városi Vegyeskar, majd két néptánc együttes, a Szabad Szombat és az Ózdi Néptánc Egyesület követte.   Ezt a blokkot az Erica C. Dance School Ózdi Csoportjának fergeteges bemutatója zárta.

Ezt követően a gyerekek kedvence, Rozmaring bohóc lépett a színpadra, aki műsorát követően lufi hajtogatással is megörvendeztette  a gyermeksereget.

 

Forrás: ÓMI

 

Fotók az eseményről: itt.

Twitter
Vissza