Nyolcadszor is szólt a jazz

Két napon át a Jazz Parádé hangulata lengte be a várost. Ezúttal is műfajbeli sokszínűség jellemezte a rendezvényt, a kilátogatók neves fellépőkkel és igényes zenei produkciókkal találkozhattak. A VIII. Ózdi Jazz Parádét idén a II. Hétvölgy Fesztivál keretében rendezték meg, és minden koncertet szabadtéren élvezhetett a közönség.

Jazz, dixieland, swing, ragtime és még megannyi zenei stílus jellemezte az idei Jazz Parádé hangulatát. Pénteken késő délután kezdődtek el a programok a Gyártörténeti Emlékparkban, és éjszakába nyúlóan váltották egymást az előadók a színpadon. A szervezők ezúttal is színes felhozatallal kedveskedtek a zeneszerető ózdi közönségnek.

„Egy ilyen minőségi rendezvényre szüksége van a városnak, és amíg bírjuk, erővel, energiával és egészséggel, addig csinálni fogjuk. Egyetlen célja van, hogy Ózd pozitív hírét vigyük az országban" - fogalmazott Dancsok Tamás, főszervező.

A Miskolci Dixieland Band kezdése után a Selected Six nevű formáció lépett színre a fesztiváligazgató Varga Tibi erősítésével. A tagok mindegyikével találkozhatott már a közönség, az elmúlt években is meghatározó arcai voltak a zenés parádénak más-más formában.

„Az ózdi közönségnek mindig jó énekelni, mert nagyon hálásak és nagy szeretettel vannak irántunk. Tapsolnak, örülnek, élvezik a zenét, figyelnek és több nem is kell” - mondta Göbölyös Krisztina, énekes.

A Budapest Jazz Band Lázár Istvánnal az élen, Louis Prima legismertebb számait szólaltatta meg. Lázi sok humorral fűszerezett egyedi előadásmódja, virtuozitása kellemes perceket szerzett a közönségnek. A swing és jump stílust Pélyi Barna önálló koncertje követte. Az előadó egy szál gitárral a kezében mégis komplett zenei élményt nyújtott közönségének.

A pénteki nap utolsó fellépője az Ed Philips és a Memphis Patrol volt, akik az 50-es évek Amerikájának rock and roll és rockabilly hangulatát hozták el az ózdi közönségnek.

Másnap délután a New Orleans Marching Band zenéje csalogatta a fesztiválra érkezőket. Nem mindennapi stílusuk igazi kedélyjavítóként hatott. Őket követte a Swing Boys Budapest, akik másfél éve alakultak meg ebben a négyes felállásban.

„Én legjobban a szabadtéri koncerteket szeretem, mert a közönség sokkal felszabadultabb. Bent a színházban kötöttebb hangulatú koncertet tudunk játszani, és a műfaj pedig az életörömről szól, egy nagyon könnyen befogadható zene” - nyilatkozta Fajszi Csanád, harsonás.

A Bohém Ragtime Band tagjai nevükhöz hűen igazi bohém előadással készültek, ami üdítően hatott a közönségre. A szombati napon jóval több volt a fesztiválozó, akik elsősorban a zenei élményét, a jó hangulatért látogattak ki egyénileg, baráti társaságban vagy családdal.

„Én nagyon szeretem az ilyen stílusú zenéket. Régóta hallgatom, több ilyen koncerten is voltam már. Valamikor én ebbe a korba születhettem, csak azt sajnálom, hogy nincs táncpartnerem” - mondta Csendes Lajos.

„Leginkább a ragtime-ot szeretem és a dixieland-et, és minden évben kijövünk családostól” - nyilatkozta Fábián Lajosné.

A legnagyobb érdeklődés a záróprogram iránt mutatkozott. Majka és Curis párosát Kollányi Zsuzsi is erősítette. Már a legelső dal elég volt a fergeteges hangulat megalapozásához, és a közönség minden számot együtt énekelt az előadókkal a közel másfél órás koncert során.

Fotók az eseményről: itt. 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza
 

Hírek

Az Arvisurák szerzőjére, Paál Zoltán kohász-íróra emlékeztek az OlvasóbanPaál Zoltán kohász-íróról emlékeztek meg az Olvas&o...

Szendrey Júliára emlékeztek a könyvtárbanSzendrey Júliára emlékeztek egy előadás keretében az Ózdi ...

Előrehozott ünnepséget tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjaiAz idősek világnapját ünnepelték a Szív Klub tagjai a Civil H&aacut...

Kohász tér – ünnepséggel kezdődött a XIII. Ózdi Ipari Örökségvédelmi KonferenciaEmléktábla-avatással kezdődött a XIII. Ózdi Ipari Öröks&e...

A múlt kincseinek őrzése és az emlékek feltárása került a nap középpontjábaTizenharmadik alkalommal szervezték meg az Ózdi Ipari Örökségvé...

Sportversenyek és biciklitúra – idén is csatlakozott városunk az Európai Mobilitás HéthezElkezdődött az Európai Mobilitás Hét, amelyhez városunk idén...

Rejtvényfejtők az Olvasóban – XV. Ózd KupaOrszágos rejtvényfejtő versenyt tartottak városunkban. Az Ózd Kupá...

Charlie Ózdon – II. Őszi HollywÓzd rockparádéMegrendezték a II. Őszi HollywÓzd rock parádét városunkban. Este ...

„Itt annyi szavaló van Gálvölgyi elvtárs. Nem tud valami mást? Mondom, elmondom ugyanazt a verset színészhangokon.” – Gálvölgyi János volt a Pózdium vendégeGálvölgyi János Kossuth-és Jászai Mari-díjas színműv&...

Sok érdeklődőt vonzott a XXII. Bolyoki VigadalomSokan látogattak ki a XXII. Bolyoki Vigadalomra szombaton. A szervezők színes programo...