Nyolcadszor is szólt a jazz

Két napon át a Jazz Parádé hangulata lengte be a várost. Ezúttal is műfajbeli sokszínűség jellemezte a rendezvényt, a kilátogatók neves fellépőkkel és igényes zenei produkciókkal találkozhattak. A VIII. Ózdi Jazz Parádét idén a II. Hétvölgy Fesztivál keretében rendezték meg, és minden koncertet szabadtéren élvezhetett a közönség.

Jazz, dixieland, swing, ragtime és még megannyi zenei stílus jellemezte az idei Jazz Parádé hangulatát. Pénteken késő délután kezdődtek el a programok a Gyártörténeti Emlékparkban, és éjszakába nyúlóan váltották egymást az előadók a színpadon. A szervezők ezúttal is színes felhozatallal kedveskedtek a zeneszerető ózdi közönségnek.

„Egy ilyen minőségi rendezvényre szüksége van a városnak, és amíg bírjuk, erővel, energiával és egészséggel, addig csinálni fogjuk. Egyetlen célja van, hogy Ózd pozitív hírét vigyük az országban" - fogalmazott Dancsok Tamás, főszervező.

A Miskolci Dixieland Band kezdése után a Selected Six nevű formáció lépett színre a fesztiváligazgató Varga Tibi erősítésével. A tagok mindegyikével találkozhatott már a közönség, az elmúlt években is meghatározó arcai voltak a zenés parádénak más-más formában.

„Az ózdi közönségnek mindig jó énekelni, mert nagyon hálásak és nagy szeretettel vannak irántunk. Tapsolnak, örülnek, élvezik a zenét, figyelnek és több nem is kell” - mondta Göbölyös Krisztina, énekes.

A Budapest Jazz Band Lázár Istvánnal az élen, Louis Prima legismertebb számait szólaltatta meg. Lázi sok humorral fűszerezett egyedi előadásmódja, virtuozitása kellemes perceket szerzett a közönségnek. A swing és jump stílust Pélyi Barna önálló koncertje követte. Az előadó egy szál gitárral a kezében mégis komplett zenei élményt nyújtott közönségének.

A pénteki nap utolsó fellépője az Ed Philips és a Memphis Patrol volt, akik az 50-es évek Amerikájának rock and roll és rockabilly hangulatát hozták el az ózdi közönségnek.

Másnap délután a New Orleans Marching Band zenéje csalogatta a fesztiválra érkezőket. Nem mindennapi stílusuk igazi kedélyjavítóként hatott. Őket követte a Swing Boys Budapest, akik másfél éve alakultak meg ebben a négyes felállásban.

„Én legjobban a szabadtéri koncerteket szeretem, mert a közönség sokkal felszabadultabb. Bent a színházban kötöttebb hangulatú koncertet tudunk játszani, és a műfaj pedig az életörömről szól, egy nagyon könnyen befogadható zene” - nyilatkozta Fajszi Csanád, harsonás.

A Bohém Ragtime Band tagjai nevükhöz hűen igazi bohém előadással készültek, ami üdítően hatott a közönségre. A szombati napon jóval több volt a fesztiválozó, akik elsősorban a zenei élményét, a jó hangulatért látogattak ki egyénileg, baráti társaságban vagy családdal.

„Én nagyon szeretem az ilyen stílusú zenéket. Régóta hallgatom, több ilyen koncerten is voltam már. Valamikor én ebbe a korba születhettem, csak azt sajnálom, hogy nincs táncpartnerem” - mondta Csendes Lajos.

„Leginkább a ragtime-ot szeretem és a dixieland-et, és minden évben kijövünk családostól” - nyilatkozta Fábián Lajosné.

A legnagyobb érdeklődés a záróprogram iránt mutatkozott. Majka és Curis párosát Kollányi Zsuzsi is erősítette. Már a legelső dal elég volt a fergeteges hangulat megalapozásához, és a közönség minden számot együtt énekelt az előadókkal a közel másfél órás koncert során.

Fotók az eseményről: itt. 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza
 

Hírek

Minden egér szereti a sajtotDupla telt ház az ÓMI Zenés Színház gyermek előadásá...

Csendes lépés, végjátszma, matt. A Sakk Diákolimpia egyéni nyílt és amatőr vármegyei döntőjét rendezték az ÓMÉK-OlvasóbanAz ÓMÉK-Olvasó Adorján Lajos terme adott otthon a Sakk Diákolimpi...

Hogyan élnek tovább a régi, hagyományos praktikák, amelyeket eleink űztek? – folytatódik az Élő Néphagyomány programsorozat a múzeumbanA gyöngysor volt a központi téma a múzeum Élő Néphagyomá...

Megemlékezett a város az 1848/49-es hősökrőlAz 1848/49-es szabadságharc és forradalom hősei emléke előtt tisztelegtek &Oacu...

Zene nélkül mit érek én... – Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert Ózdon az ÓMÉK-OlvasóbanCserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncertet tartottak az ...

Újabb telt házas színházi előadás az ÓMÉK-OlvasóbanÚjabb telt házas színházi előadást tartottak az ÓMÉ...

Viták és megoldások – Dányi Zoltán pár- és családterapeuta tartott előadást az ÓMÉK-OlvasóbanElőadást tartott Dányi Zoltán pár- és családterapeuta a H&...

Esküvő Expot szerveztek az ÓMÉK-OlvasóbanA Házasság Hetéhez igazodva Esküvő Expot szerveztek az ÓMÉK-...

Állva tapsolt a közönség az Abigél című musical bemutatójánHosszú vastapssal jutalmazta a közönség az ÓMI Zenés Szí...

Pörgős zene, fergeteges hangulat és még több tánc. Nyílt napot tartott az Erica C. Dance School & Company az ÓMÉK-OlvasóbanMegtartotta nyílt napját az Erica C. Dance School & Company az ÓMÉK-...