Városi Gyermeknap

Városi gyermeknappal ért véget a II. Hétvölgy Fesztivál. A kilencnapos programsorozat zárásaként a kisebbekre és a nagyobbakra is gondoltak a szervezők, színes kínálattal csalogatva ki a családokat a Gyártörténeti Emlékparkba. Volt népi játszóház, ugrálóvár, cukoreső és színpadi fellépők sora szórakoztatta a gyerekeket.

Sok kisgyermekes család látogatott ki vasárnap délután a városi gyereknap programjaira. A görögkatolikus egyházközség kitelepített népi játszótere ezúttal is nagy sikert aratott, a fiatalok szívesen próbálták ki a természetes alapanyagokból készített játszóeszközöket.

143_0_300.jpg

„Nagyon jól érzem magam itt. Még nem próbáltam ki az összes játékot, de nagyon tetszett minden” - nyilatkozta Szíjjártó Kristóf.

„Szerintem nagyon jó, hogy itt a MaNDA-ban csinálták ez a napot, mert itt sok a látogató, és nagyon jó hely ez itt” - nyilatkozta Császár Adrián.

Az egyes próbatételekhez elkelt a szülői, nagyszülői segítség, ők pedig szívesen közreműködtek ebben, és még jól is szórakoztak.

„A két gyermekemmel érkeztem, az egyik egy tíz éves fiú, a másik egy öt éves kislány. Szükség van az ilyen programokra – szerintem több is lehetne – mert szeretnek szabadtéri játékokkal foglalkozni, szeretik ezt a nyüzsgést” - fogalmazott Lakos Leventéné.

A gyerekek nemcsak ügyességüket próbálhatták ki, kisállatot simogathattak, pónin lovagolhattak, kézműveskedhettek, de nagy kedvenc volt az ugrálóvár, valamint a felfújható mászófal is. Mindeközben folyamatosan zajlott a műsor, helyi fellépők, énekes és táncos produkciók váltották egymást a színpadon. A bohócműsor után a Fortissimo zenekar jelmezbe öltözött tagjai a mesevilág ismert dalait énekelték el a kicsiknek. Őket Kovácsovics Fruzsina követte, aki gyereklemezének dalaiból válogatott össze egy csokorra valót.

„Ha egy gyerekközönség jól van motiválva, és olyan dolgokkal van teli egy koncert, amik leköti és érdekli őket, akkor nagyon hálásak, és én imádok a környezetükbe lenni, velük táncolni és énekelni” - mondta Kovácsovics Fruzsina, előadó.

Fruzsina nemcsak énekelt a gyerekeknek, hanem a színpadra is invitálta őket. A játékos hangulat hamar átragad rájuk, és nagyon élvezték, hogy ez a nap róluk szólt.

 

forrás: www.ozd.hu

 

Fotók az eseményről: itt

Twitter
Vissza