Erica C évzáró

Közel 120 perces gálaműsorral zárta le tizennyolcadik tanévét a Zoltán Erika nevével fémjelzett ózdi hip-hop tánciskola. Az idén tanult koreográfiákat egy nagy mixbe gyúrva állították színpadra a fiatalok. Az év táncosa Ribánszky Róbert, a következő tanév ösztöndíjasa Kovács Hanna lett, a Best Dancer elismerést pedig Demeter Dorottya vehette át.

Nagykorúvá vált az Erica C. Dance School ózdi iskolája. A hip-hop táncosok immár 18 éve vannak jelen a város életében. A 2016/2017-es tanévüket lezáró gálaműsort ezúttal is az Olvasó színháztermében tartották meg, ahol valamennyi csoport és formáció bemutatta az elmúlt hónapokban tanult koreográfiákat. Zsámbokiné Vadas Szilvia helyi iskolavezető szerint jó éven vannak túl, amely szép versenyeredményeket is hozott magával.

„Tizennyolc aranyérem, hat különdíj, három második hely és két negyedik hely, ami az idei versenypalettánk. De még mindig vár ránk egy nagyon komoly megmérettetés, június végén az Európa-bajnokságon szerepelnek majd csoportjaink” - mondta Zsámbokiné Vadas Szilvia, az ECDS Ózd iskolavezetője.

A hagyományoknak megfelelően az évzáró gála zárásakor több különdíj is gazdára talált. A tizedik és tizenkettedik tanévüket lezáró fiatalok emlékérmet vehettek át, a Best Dancer elismerést Demeter Dorottyának adta át az iskolavezető. Az Év táncosának Ribánszky Róbertet választották, a következő tanév ösztöndíjasa pedig Kovács Hanna lett.

„Ez egy hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Szivacs és a tanárok így gondolják, hogy én vagyok az az ember, aki méltó volt idén erre a díjra” - nyilatkozta Ribánszky Róbert, a P.B. Crew táncosa.

A tanévzáró műsort az iskola névadója is a helyszínen nézte meg, majd a gála zárásaként egy mini koncertet is adott az Olvasó színpadán. Zoltán Erika szerint az elmúlt 18 esztendő sikeressége három dolognak köszönhető: a lelkiismeretes iskolavezetőnek, a tehetséges gyerekeknek és a számukra biztos hátteret adó szülőknek.

„Mindig az a lényeg, hogy ki az aki irányít, hogy irányít, és mi az, amit elvár. Én úgy gondolom, hogy Szivacs elvárásai a növendékek felé egyáltalán nem teljesíthetetlen, de azt nagyon megköveteli. Mindig, minden órán, minden fellépésen” - fogalmazott Zoltán Erika, az ECDS iskolavezetője.

Az ózdi hip-hop táncosok a nyári szünetben sem pihennek sokat, a különböző városi és térségi rendezvényeken a következő hetekben is megcsodálhatjuk majd felkészültségüket.

 

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza