Zeneiskolai tanévzáró koncert

Lezárták a 2016/2017-es tanévet a zeneiskolában is. Az intézmény sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen az új tanszakok bevezetése mellett, hangszer vásárlásra is lehetőségük nyílt. A bővítéssel 243 növendéknek könnyítették meg a dolgát, akik szélesebb kínálatból választhatnak. Az évbúcsúztató koncerten a zeneiskola nevelőin túl a végzős tanulók is színpadra álltak.

A 2016/2017-es tanévet hangversennyel zárták le, amelyet az Olvasó Adorján Lajos termében tartottak meg. Boros Géza tagintézmény-vezető köszöntő szavaiban emlékezett az új tanszakok beindítására, a gyerekek sikereire, és a jövőbeni tervekről is beszélt a jelenlévőknek. Az évzáró koncerten idén is sikere volt a fellépő pedagógusoknak, akik Kerek Gábor művét adták elő. 

A tanév egyik legfontosabb feladata az volt, hogy a kibővült tanszakokat gyerekekkel töltsék meg, ami sikerült is. Az első félév megkezdése előtt még nem lehetett tudni, milyen sikere lesz a meghirdetett szakoknak, de a jelentkezők száma felülmúlta az eltervezett minimum létszámot. A társastáncra 13-an, a dráma szakra 12-en, a képzőművészetre 43-an jelentkeztek.

„Az iskola szempontjából remek évet zártunk, hiszen nagyon sok új tanszakunk van: a dráma, a képzőművészet, a társas tánc. Bővült az iskola, 243 növendékünk van az összes tanszakon. Mi nagyon jó évet zártunk, volt egy kiváló jótékonysági estünk, amin annyi bevétel volt, hogy új hangszert tudtunk vásárolni az ütősök részére, egy új marimbát” - mondta Boros Géza, az Erkel Ferenc Tagintézmény vezetője.

A zeneiskolában tanulók is eredményes éven vannak túl, hiszen több olyan végzős növendék is van, akik a következő tanévet valamelyik zenei szakirányú szakközépiskolában folytatják majd. Az alsóbb évfolyamokon tanulók egy része pozitívan értékelte az éves eredményét, de voltak olyanok is, akik teljesítménye hagyott kívánni valót maga után. 

„Úgy gondoltam egyszerű lesz, mert furulyán nehezebb volt először a hangokat fogni, mint ezen, de beláttam, hogy ez nehéz” - fogalmazott Tanács Dorka Panna.

„Ez egy kicsivel rosszabbul sikerült ez az év. Ilyen négyes körüli szintet ütöttem meg tavalyihoz képest” - nyilatkozta Keresztfalvi Bence.

A hangszeres produkciók után a zeneiskolai tanévzárón a legjobban teljesítő diákok oklevél jutalomban részesültek, majd minden tanuló átvehette bizonyítványát is.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza