Tánchét az Olvasóban

Már-már hagyománnyá váló nyári tánchetét kezdte meg az Erica C. Dance School ózdi csoportja. A fiatal hip-hop táncosok ezalatt a hét alatt tanulják meg az új koreográfiákat, valamint fejlesztik erőnlétüket és táncstílusukat. A napi három órás gyakorlás fizikailag nagyon igénybe veszi a fiatalokat, de ők kitartóan edzenek a nyári nagy melegben is.

A tánciskola tanulói idén is csoportokra bontva, három órán keresztül próbálnak, és készülnek az új koreográfiákra. Különböző gyakorlatokkal, nyújtásokkal próbálnak még jobban az állóképességükön javítani. A kisebbeknek a délelőtti, a nagyobbaknak a délutáni órákban van lehetőségük a táncolásra. Az iskola ózdi csoportja a következő évre is tartogat új dolgokat.

„Természetesen most ami a legfontosabb a nyári fellépéseknek megfelelni, utána szeptembertől egy-egy vadiúj tanévet fogunk beindítani, teljesen új növendékek jelentkezését is várjuk, akik teljesen kezdők. még nem próbálták ki magukat, és illetve olyan gyerekek jelentkezését is nagyon nagyon várjuk, akik már valamilyen más táncos előképzettséggel rendelkeznek, de szeretnék magukat a hip-hop területén is, vagy nálunk kipróbálni. Majd jövő, tehát 2018 tavaszán fog indulni újra a versenyszezonunk” - mondta Zsámbokiné Vadas Szilvia, az ECDS Ózd iskolavezetője.

Teljesen új koreográfiát tanulnak meg a fiatalok ezen a héten, amit a következő tanév anyagába illesztenek majd bele, illetve be is mutatnak majd a nagyközönségnek. A táncosok nagy örömmel vesznek részt a programon.

„Így nyáron az elkényelmesedés után jó érzés bejönni mindig a táncórákra, jó újra felvenni a ritmust. Eleinte fárasztó is, és nehéz persze, de utána egyre jobban belejövünk, és már élvezzük” - nyilatkozta Varga Boglárka, a Next Wave táncosa.

Vannak olyan diákok is, akiknek már gyerekkoruk óta szinte hivatásukká vált a tánc, és olyan szintre tudták magukat fejleszteni, hogy tudásuk legjavát át is tudják adni az alattuk lévő csoportoknak, illetve társaiknak. 

„Nekem ez már a tizenkettedik évem volt itt a tánciskolába, tehát nagycsoportos óvodás korom óta járok ide folyamatosan, és ez lesz a negyedik év, hogy így becsöppentem a tanítás világába is kicsit. Nagyon-nagyon jó érzés a gyerekekkel foglalkozni, tulajdonképpen segíteni nekik abba, hogy fejlődjenek, és látni azt, hogy mennyit fejlődnek egy év alatt” - fogalmazott Demeter Dorottya, a P. B. Crew táncosa.

A versenycsoportok számára ma zárult az ötnapos kurzus. A próbaterem azonban a jövő héten sem marad üresen, tovább folytatódnak a nyári fellépésekre való előkészületek.

 

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza