III. Cipói Nap

smét együtt mulathattak a Cipóban élők. A terület képviselője tavalyelőtt a helyi lakosok kérésére keltette életre a régi hagyományt, így idén már harmadik alkalommal rendezték meg Cipó Napot. A vigadozás során a gyerekek és a felnőttek is találtak maguknak kedvükre való programot.

Kora délután habpartira várták a gyerekeket Cipóban. A habtengert ezúttal is a tűzoltók szolgáltatták, az apróságok pedig örömmel mártóztak meg benne, és különösen jól esett nekik a felüdülés a rekkenő hőségben. A színpadi fellépők sorát Katica nyitotta meg, aki szeptemberben megjelenő lemezének dalaiból hozott el párat a helyi közönségnek.

„Legnagyobb tervem most a megjelenő lemezem, minden hangsúly ezen van. Később szeretnék videoklipeket is készíteni a dalaimhoz, most augusztusban meg is lesz a forgatás az első dalomhoz. Lesznek tévéfellépéseim, a Muzsika TV-nek leszek az idei felfedezettje, tehát vannak fellépések és tervek is” - nyilatkozta Katica, énekes.

Az ózdi fiatalokból álló, és egyre több felkérést kapó The Colors együttes is fellépett a Cipó Napon. Őket egy másik helyi zenekar, a rockosabb műfajt képviselő Fallen Seasons követte a színpadon, megalapozva a közönség hangulatát. Kiegészítő programok közül is válogathattak a rendezvényre kilátogatók. A kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársai szűrővizsgálatokat végeztek, az Ózdi Muzeális Gyűjtemény pedig szabadtéri kiállítással és filmvetítéssel érkezett. A gyerekek ezalatt lovagolhattak, de sportolásra is volt lehetőségük. Tombolát is lehetett vásárolni, hiszen a színpad előtt értékes nyereménytárgyak vártak gazdára. A településrész lakóin kívül a város más területéről is érkeztek látogatók a rendezvényre.

„Az emberek kicsit összetalálkoznak, elbeszélgetnek és jók a programok is, szeretem” - mondta Balogh Lajosné.

„A gyerekeim szeretnek itt lenni, habpartival kezdtük és nagyon élvezték. Ráadásul Katica is jó ismerős, barátnő és szeretjük a zenéjét” - fogalmazott Vargáné Szakos Zsuzsanna.

Késő délután Zsuponyó Anett területi képviselő köszöntötte az egyre népesebb tömeget. Ő volt az, aki a helyiek kérésének eleget téve immár harmadik alkalommal szervezte meg segítőivel együtt a közösségi rendezvényt. Szavaiban kicsit a múltat is megidézte.

„IV. Béla király a legenda szerint a tatárok elől menekült erre, és annyira kimerült volt, hogy legurult kezéből egy cipó. Szerintem nincs is még egy olyan település, amelynek Cipó névvel illetnék egy részét. Szerencsére, hiszen így ebben is egyediek vagyunk. Büszkén vállalhatjuk cipósi létünket nemcsak múltunk, de jelenünk miatt is” - mondta Zsuponyó Anett, területi képviselő.

Janiczak Dávid polgármester is köszöntő szavakkal fordult a megjelentekhez. Beszédében az ilyen alkalmak közösségformáló szerepét emelte ki. Sokan voltak kíváncsiak a nap sztárvendégére. A Kozmix együttes két tagja Hozsó és Lala legismertebb dalaikat adták elő a közönségnek. A cipói mulatozást utcabál és tombolasorsolás zárta.

 

Forrás: www.ozd.hu

 

Fotók az eseményről: itt.

Twitter
Vissza