Art Placc

Idén is utcai kiállítással zárult az Örökségvédő Festőtábor. A 14. alkalommal megrendezett alkotóhét képi termését a Városház téren tekinthették meg a járókelők. Az időjárás ugyan nem kedvezett az alkalmi tárlatnak, de a táborlakók a csepergő eső ellenére is lelkesen mutatták meg a helyi közönségnek Borsodszentgyörgyön készített műveiket.

Múlt héten kánikulában festettek, ma pedig esőben állították ki képeiket a 14. Ózdi Örökségvédő Festőtábor résztvevői. Az alkotások Borsodszentgyörgyön készültek, az ottani táj részleteit örökítve meg. Az alkalmi tárlatra csaknem minden táborlakó eljött, hogy közösen örüljenek a mögöttük álló, alkotómunkával teli hét eredményeinek. 

156_0_300.jpg
„Ez a 14 ember, aki 14. éve dolgozik együtt ebben az Örökségvédő Festőtáborban, ezalatt az egy hét alatt – ami valójában 5 nap – 61 alkotás született. Ez a szám magáért beszél, nagyon termékeny volt a csapat” - nyilatkozta Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke.

Az Art Placc nevezetű kiállítást a Képzőművészeti Egyesület elnöke, Turiné Orosz Margit nyitotta meg, majd a tábor résztvevői is megosztották az alkotóhéttel kapcsolatos élményeiket, gondolataikat. Úgy érzik, hogy a közösségi szellem még tovább erősödött közöttük, hiszen a csapat mozgatórugója a képzőművészet mindannyiuk közös szenvedélye, és minden egyes alkalommal sokat tanulnak egymástól.

„Nagyon jó a közösségünk. Én az elejétől részt veszek ebben, 14 éve élem át ezeket a tábori pillanatokat, de mindig vannak új dolgok, Az embert mindig érik új behatások és új impulzusok. Vannak jobb és rosszabb táborok, de mindig vannak olyan dolgok, amiktől emlékezetessé válik egy-egy tábori pillanat” - mondta Tóthné Kocska Orsolya, alkotó.

A rossz időjárás miatt az alkotók műveikkel együtt kénytelenek voltak behúzódni az eső elől, de ennek ellenére is voltak olyan járókelők, akiket odavonzott a művészet.

„Volt már korábban is ilyen, akkor a másik oldalon volt. Igen, jó ötlet” - fogalmazott Kiss Antalné.

A festőtáborban készült képeket most csak egy kétórás alkalmi bemutató erejéig lehetett megtekinteni, de a hagyományokat folytatva ősszel az Olvasóba is szeretnének megrendezni ugyanezzel a képanyaggal, egy hosszabb ideig látogatható képzőművészeti tárlatot.

 

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza