Önzetlenüladományozott a Szabad Szombat Táncegyüttes

Iskolai tanszereket gyűjtöttek a Szabad Szombat Táncegyüttes tagjai. A fiatalok feladatuknak tekintik az ózdi és környékbeli gyermekek, fiatalok tehetséggondozását, illetve a néptánc-oktatás szervezését, így iskolai tanszereket, táskákat és ruhadarabokat szedtek össze hátrányos helyzetű családok számára. Az Együttes táncosai nyolc gyermeket tudtak támogatni az iskola kezdés idején.

Összetartás, kitartás és lelkesedés. Ez jellemzi leginkább a Szabad Szombat Táncegyüttest. Az ifjú táncosok úgy gondolták, segítenek néhány rászoruló családnak. Egy héttel az iskolakezdés előtt az együttes tagjai összeszedték a számukra már feleslegessé vált, vagy épp nem használt tanszereket, ruhadarabokat, illetve játékokat, és ezekkel közösen nyolc iskolatáskát tudtak megtölteni. Az akcióban az Ózdi Művelődési Intézmények munkatársai is részt vettek. Az egyik édesanya nagyon örült a váratlan segítségnek.

„Nagyon örülünk neki, és a kislányom is sok szeretettel várta ezt a kis ajándékot. Így könnyebb lesz az iskolakezdésünk” - mondta Szakácsné Kónya Napsugár.

Sok családnak megterhelő minden évben az iskolakezdés, hiszen a tanszereknek magas az ára, pedig azok elengedhetetlenek a diákok számára. A Szabad Szombat Táncegyüttesben a tagok java része még iskolába jár, és fontosnak tartották, hogy a mindennapi próbák és táncolás mellett időt szakítsanak a jótékonyságra is. A művészeti vezető helyettes, Balázs Zoltán is boldogan segített a tanszerek osztásában.

„Azt gondolom, hogy a mai világban nagyon nehéz egy családnak a beiskoláztatás. Néhány gyereknek az iskola tanszerei rengeteg pénzbe kerülnek, ezért is gondoltunk arra, hogy így próbálunk segíteni hátrányos helyzetű gyermekeknek. Jelenleg az a célunk, az a tervünk, hogy majd a tél elején is szeretnénk egy gyűjtést szervezni. Ez a gyűjtés csak egy csoporton belüli akció volt, azonban bízunk benne, hogy a későbbiekben sikerül majd ezt egy városi szintre is kiegészíteni” - nyilatkozta Balázs Zoltán, a Szabad Szombat Táncegyüttes művészeti vezető helyettese.

A táncosok az iskolai felszerelés egy részét Hétes telepre szállították el, ahol a hátrányos helyzetű diákoknak juttatták az adományokat. A gyerekek és a szülők egyaránt örültek a segítségnek. A fiatalok későbbiekben szeretnék még ezt folytatni ezt a kezdeményezésüket és remélik még több hozzájuk hasonló adományozó fog majd csatlakozni az akciójukhoz.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza