Mágnás Miska telt házas premier

Telt házas nézőközönség előtt mutatta be az ÓMI Zenés Színház vasárnap este a Mágnás Miska című előadást. A magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb művét rendhagyó formában vitte színre a társulat, a klasszikus és a modern vonulat fonódott benne össze egymással. A Béri László által rendezett produkció hatalmas sikert aratott

Az Olvasó elmúlt 10 éve alatt soha nem keltek el olyan gyorsan színházjegyek, mint a Mágnás Miska című operett premierje előtt. Több mint 700 ember ült a széksorokban, és akinek csak pótszék jutott, az is nagyon örült, hogy láthatja a produkciót. Az örökzöld operettdallamokra mindig vevő a helyi közönség, éppen ezért esett erre a darabra a társulat választása.

168_0_300.jpg

„A nézők nagyon szeretik ezt a műfajt, mi is szeretjük és úgy gondolom, hogy ez mindenki számára jó, és persze mi nagyon szívesen csináljuk” - nyilatkozta Béri László, az ÓMI Zenés Színház művészeti vezetője.

A több mint 100 évvel ezelőtt íródott darab sikere mind a mai napig töretlen. Miska, a lovász fiú előkelő arisztokratává válik, a tenyeres-talpas párjából Marcsából pedig úri dáma lesz, s történik mind ez azért, hogy a rátarti grófi család lánya és az egyszerű tiszttartó egymásra találjon. A kleptomániás nagymama is a fiatalok mellé áll, s ez vezet el a boldog végkifejletig. A darab különlegességét adta a nagyszámú tánckari jelenlét, a helyi vonatkozású utalások beépítése, és az egyes karakterek megformálóinak személye is.

„Mi a Pixi-Mixi grófok karakterét formáljuk meg. Mindkét grófocska hülye egy kicsit, de nagyon illik hozzánk ez a szerep” - fogalmazott Szaka Attila.

A társulat tagjai dolgoznak, tanulnak többen más városban élnek, így nehéz volt összeegyeztetni a közös próbákat. A karakterek nagyon el lettek találva, testre szabott szerepekben lubickolhattak a fiatalok megmutatva színpadi, ének- és tánctudásukat. 

„Az operett műfaj közel áll hozzánk és személy szerint hozzám is, mert nagyon szeretem ezt a stílust és a szerepemet is. Remélem elsajátítottam azt a természetes báját ennek a karakternek, amit meg kell formálnom” - mondta Tóth Boglárka.

A két felvonásos közel 40 főt megmozgató előadás nagy sikert aratott, a finálé végén a közönség percekig tartó vastapssal jutalmazta a fiatalok színpadi játékát.

 

Forrás: www.ozd.hu

 

Fotók az eseményről: itt.

Twitter
Vissza