Fekete-fehér

Ózdi származású fotós képeit állították ki az Olvasóban. A Monochróm világ elnevezésű tárlat érdekessége, hogy a legtöbb fénykép fekete-fehérben készült, így kölcsönözve sajátos hangulatot a műveknek. Demeter Pál szerint szürkeárnyalatosban a színek nem vonják el a figyelmet a mondanivalóról, a képek üzenetéről.

 171_0_300.jpg

Beri Richárd gitárjátékával hangolódtak az egybegyűltek a Monochróm világ elnevezésű kiállítás megnyitójára. A képek Demeter Pál, ózdi származású fotóművész remekei, amelyek egy-egy izgalmas pillanatot kapnak el az életből. A Heves Megyei Fotóklub elnökét Jakab Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár vezetője köszöntötte.

„Én is képes vagyok tátott szájjal megállni egy-egy fénykép előtt, belefeledkezve a pillanatba, elfelejtve mindent magam körül, és számomra is varázslatos, amikor valaki képes meglátni, megragadni és megörökíteni olyan pillanatokat az életben, amelyek egyszeriek és megismételhetetlenek. Ilyen pillanatok fotóinak kapcsán ismerkedtem megy Demeter Pállal, innen az ismeretségünk, és azóta csodálkozom rá időről időre az ő fotóira” - mondta Jakab Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár intézményvezetője.

Demeter Pál figyelme a hetvenes évek közepén fordult a fotográfia felé. Kedvenc témái a környezetünkben megjelenő tükröződések, a zsánerfotók, 3D-s képek.

„Nagyon sok olyan téma van, ami fekete-fehérben – hogy én is ezt a hétköznapi kifejezést használjam –, vagy monokróm formában sokkal jobban kiadják a lényeget, és nem feltétlenül viszik el a színek, nem kápráztatnak el bennünket. Itt láthatnak majd egy csendéletet is, az színesben nem mutat semmi különlegeset, legalábbis számomra nem mutatott semmit” - fogalmazott Demeter Pál, fotóművész, a Heves Megyei Fotóklub vezetője.

A látogatók a beszédet követően megtekintették a nagy többségében szürkeárnyalatos fényképeket. A művész koncertek pillanatait, és a mindennapi életből kiragadott momentumokat is megörökített a filmes géppel. A tárlat július 18-ig látogatható az Olvasó Kisgalériájában.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza