Felvidéki-Magyar Kórustalálkozó – harmadszor

Az Ózdi Művelődési Intézmények immár harmadik alkalommal szervezte meg október 18-án a Felvidéki - Magyar Kórustalálkozót az Olvasó Színháztermében. Tavaly, amikor a második találkozót szerveztük Ózdon, egy Kodály idézetet választottunk a rendezvény mottójául: Legyen a zene mindenkié!”

18_0_300x200xcrop.jpg

Úgy gondoljuk, ez alkalommal sem találhattunk volna jobb vezérgondolatot, hiszen a zene közösségformáló ereje a második találkozónkon is tetten érhető volt, amikor két felvidéki együttes (a rimaszombati Blaha Lujza Vegyeskórus és a Füleki Férfikar) valamint két határ menti magyar kórus (a  jászberényi Székely Mihály Vegyeskar és a házigazda Ózdi Városi Vegyeskar) talált egymásra e rendezvénynek köszönhetően. Nagyon tartalmas, művészi élményt nyújtó estét töltött együtt a szépszámú közönség és a négy kórus.

Az elmúlt esztendőben kialakult jó kapcsolat elmélyítése volt a célunk a III. Felvidéki – Magyar” kórustalálkozó megrendezésével, s egyúttal a határ menti együtténeklés fontosságára és szépségére hívtuk fel a figyelmet. Ez alkalommal is elfogadta meghívásunkat a Füleki Férfikar, a rimaszombati Blaha Lujza Vegyeskórus és új fellépőként a Pelsőci Női Kar.

A találkozó résztvevői barátként üdvözölték egymást, s miután lezajlott a közel két órás koncert, még órákig együtt maradtak, énekeltek, táncoltak, s közfelkiáltással eldöntötték: jövőre is lesz Felvidéki-Magyar Kórustalálkozó Ózdon!

További képek az eseményről >>>

Twitter Share on Google+
Vissza