Nagykőrösi művésztábor

Félszáz festményből nyílt kiállítás az Olvasóban. A nagykőrösi művésztábor résztvevőinek munkái között több tájkép, fotórealisztikus alkotások, illetve csendéletek is megtalálhatóak. A tárlat október 31-ig látogatható az Olvasó Kisgalériájában.

185_0_300.jpg

Révay György hozta létre 1996-ban Nagykőrösön azt a művésztelepet, amely minden évben egy tábor keretein belül várja a képzőművészeket. 23 év alatt több mint százhúszan fordultak meg a Pest megyei városban, többen közülük külföldről érkeztek, hogy családias környezetben alkossanak. Most ebből a több ezer műből állítottak ki félszázat az Olvasó Kisgalériájában. Az ünnepélyes megnyitón Fignár Zoltán, a művésztelep vezetőjének jó barátja mondott köszöntőt.

„Gyurinak az egyik legszebb és legbecsülendőbb dolga vagy tette, hogy mindezt mecenatúra, állami támogatás nélkül csinálja. Ez egy családi vállalkozás, sőt, inkább családi szerelem” - mondta Fignár Zoltán, grafikus, rajztanár.

A megnyitót az Ózdi Városi Vegyeskar fellépése tette még ünnepélyesebbé. A tíznapos tábor alatt létrehozott képek technikája és mondanivalója is változatos: az került a vászonra, ami éppen megihlette a művészt. A legjobb festmények kerültek most az Olvasó Kisgalériájának falára.

„Célom, hogy egy olyan katalogizált gyűjteményt hozzak létre, amely majd a későbbiekben akár katalogizált, akár letéti formában egy egységes kiállítótérben megmutassa azt, hogy mivel is foglalkozunk Nagykőrösön a '96-os évvel kezdődően” - nyilatkozta Révay György, a Nagykőrösi Nemzetközi Művésztelep művésztelep-vezetője.

A különféle témájú festmények között portré, tájkép és csendélet is szerepel. A Révay György magángyűjteményének anyagából álló tárlat október 31-ig látogatható.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza