Valódi Hamisítvány vígjáték, Hernádi Judit és Kern András szereplésével

Nagy érdeklődés fogadta Hernádi Judit és Kern András színházi előadását, a Valódi hamisítvány című darabot. Az Olvasó Színháztermében egy lakókocsiban játszódó történet elevenedett meg a nézők előtt, humoros formában. A két szereplő két külön világ, de mégis hasonlítanak egymásra.

Valódi Hamisítvány vígjáték Ózdon

Ismét Amerikába csöppenhettek az ózdiak. A Valódi hamisítvány című darab története egy szabadszájú, harsány nő, és egy kifogástalan modorú, művelt úriember találkozásáról szól. Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most városunkban is láthatta a nagyérdemű. A végtelenül szórakoztató, lebilincselő darabot a két sziporkázó humorú színész elevenítette meg, mint Hernádi Judit és Kern András.
 
„Ebben a darabban az a pasas, akit én játszom azt mondja, hogy neki nagyon sokat számít. Persze ő egy képről beszél, és mint egy képzőművészeti szakértő mondja ezt, hogy az első benyomás, az első gondolkodás nélküli két másodperc nagyon sokat számít. Aztán ebben lehet persze tévedni. Eleinte nagyon tagadja, hogy ő tévedhetne, és végül is az, amit a képről ebben a darabban mond, azt az álláspontot megtartja végig” - mondta Kern András, színművész.

Lionel egy neves művészeti alapítványnál dolgozik a kontinens másik felén, New Yorkban. Maude-nak van egy féltve őrzött kincse: egy szerinte milliókat érő Jackson Pollock festmény, aminek a valódiságáról szeretne hiteles szakértői véleményt kapni, és Lionelre vár a feladat, hogy megállapítsa, a festménye valódi-e vagy csak hamisítvány. Azonban a találkozó, vagyis a hivatalos értékbecslés nem úgy sül el, ahogyan normálisan számítanánk rá. Nemcsak a képről, de szinte minden másról is kiderül, hogy nem az, aminek elsőre látszik. Maude munkanélküli pincérnőként egy lepukkant lakókocsiparkban él Kaliforniában, amely hűen bemutatja hol is helyezkedik el a társadalomban. Hernádi Judit szerint mindenki életében vannak nehéz pillanatok, amelyeken túl kell lendülni. 

„Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy az ember hol tart, vagy hol helyezkedik el egy társadalmi ranglétrán. Azért nehézségek, bukások, fordulatok mindenkinek az életében adódnak. Ez azért itt ki is derül. Mondjuk föntről nagyobbat lehet zuhanni ez tény, de azt hiszem, hogy aki zuhan, annak annyira mindegy. Az egy rossz dolog” - fogalmazott Hernádi Judit, színművész.

Az egészen különálló univerzumok mégis érintkezhetnek, ennyire más társadalmi háttérrel rendelkező emberek között is lehet kommunikáció. Sikerül őket egyformán értékesnek, érdekesnek bemutatni, és ezzel mintha a szerző és a magyar alkotói csapat egyaránt azt üzenné, hogy igenis történhetnek csodák az életünkben.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza