Pozitív hírverés

Városunkban forgatott ma délelőtt a Vajtó és a világ című turisztikai magazin stábja. Az itt készült összeállítást országunk határain belül és azon túl is sugározzák majd egyes csatornák. A műsor szerkesztőjének figyelmét Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke hívta fel Ózd értékeire.

00_0_t 00_1_t

Három évvel ezelőtt indult el a Vajtó és a világ című turisztikai magazin. A készítők olyan összeállítás létrehozására törekedtek, amelyben van történelem, legenda, gasztronómia, helyi elbeszélések, turisztika és egy pici sport is. A magazin szerkesztője és műsorvezetője szerint országunkban rengeteg olyan érdekes dolog van, amelyet érdemes bemutatni akár nemzetközi szinten is. Vajtó Lászlónak és stábjának egy montenegrói motorosszán-túra és Európa leghosszabb vízesésének felfedezése után ma Ózdra vezetett az útja. 

„Mindegyik túránknak van egy története, tehát hogy miért pont oda kerültünk. Ózd úgy került a szemünk elé, hogy Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke hívta fel rá a figyelmünket. Ő egyébként nézi a műsorunkat, és megkért bennünket rá, hogy Borsod megyéről is készítsünk összeállítást, és ebbe Ózd is belekerül. Így jutottunk el Ózdra” - mondta Vajtó László, műsorvezető.

A kamerák először az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark területén forogtak, ahol szinte minden helyiségben körülnéztek a stáb tagjai, és megörökítették városunk múltjának darabjait. A múzeum vezetője, Oláh Zsolt mellett ifj. Vass Tibor helytörténész kalauzolta őket Ózd régmúltjában és jelenében. Ezt követően az Olvasóba vették az irányt, ahol Farkas Péter Barnabás alpolgármesterrel is készítettek interjút a színházterem színpadán. Városunk vezetői örömmel fogadták a műsor szerkesztőjének megkeresését.

„El kell azt mondani, hogy Ózdról országos szinten a különböző médiumokban, inkább a rémhírek terjednek és pejoratív információk jelennek meg, itt viszont lehetőségünk van arra, hogy Ózdnak azt az arcát megmutassuk, amely értékekkel bír, valamint bizonyítja, hogy Ózd egy élhető város, nemcsak az itt élők számára fontos és érdekes, hanem érdemes ide ellátogatni legalább néhány órára, vagy pár napot eltölteni itt, hiszen természeti csodákban, szolgáltatásokban bővelkedik városunk” - hangsúlyozta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Ezt követően középpontba került még a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, oda is ellátogattak a vendégek. A stáb következő túrája egyébként Dobogókőre vezet, de útba ejtik Kassát és Bánkutat is. Márciusban pedig Berlinbe utaznak, ahol a Magyarország és a német főváros között futó éjszakai vonatjáratról készítenek filmet. A városunkban forgatott összeállítást már a hétvégén műsorra tűzik egyes csatornák. Vasárnap a D1 Televízió és a Hatoscsatorna sugározza, jövő héten a PAX és az Erdélyi Magyar Televízió is vetíti, Szlovákiában és Ukrajnában pedig a jövő hónaptól lesz látható.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza