Téli Ózd

Mészáros Barnabás fotóit, A téli Ózd képeken című összeállítást láthatták tegnap délután a Lajos Árpád Honismereti Kör tagjai. A hely, ahol élünk című előadássorozat idei első állomásán a településünk szinte minden szegletét megörökítő férfi beszélt a fényképezéshez fűződő szeretetéről. Kiderült az is, hogy nem csak fényképezőgépet, de drónt is használ.

Mészáros Barnabás Ózd

Látkép a városról, havas táj, a hegyoldalon szánkózó gyerekek. Ez mind Ózd – Mészáros Barnabás szemével. A széles körben ismert helyi fotós téli témájú képeit vitte el a Lajos Árpád Honismereti Kör tagjainak. Barnát gyerekkora óta érdekli a fényképezés, nemcsak géppel, hanem drónnal is sokat dolgozik. A repülő szerkezeteket egyébként magának is el tudja készíteni.

„Mivel elektronikához értő szakembernek mondhatom magam, van egy kis rálátásom, hogy hogy működik egy drón. Úgy, ahogy repülőgépeknél is csináltam már rengeteget, egy drón se különbözik annyira, nem olyan bonyolult dolog. Van rajta négy, vagy akár több motor, ennek vezérlőegysége, akár GPS-vezérléssel, akár kézivel. Én ezt áttanulmányoztam, és mint egy legót, összeraktam magamnak, bármilyet. Most is van még ebből egy példány, ami tökéletesen működik a mai napig” - mondta Mészáros Barnabás, fotós.

A hely, ahol élünk című előadássorozat mindig városunk értékeire fekteti a hangsúlyt. Az első állomás több okból is különlegesnek számított.

„Hetven éves a városunk, hetven éve kapott városi rangot Ózd. Ezért gondoltuk, hogy ezzel nyitjuk meg. Lenne még egy másik tervünk is: jó lenne egy naptárt kiadni a városról. Most elég sok fotós is összejött, és egy egészséges vetélkedés folyik köztük, én örülök neki” - fogalmazott Döbör Istvánné, a Lajos Árpád Honismereti Kör vezetője.

A kör tagjai idén is sokszor összegyűlnek majd. Ezeken az alkalmakon változatos témákkal várják őket. Az evangélikus egyház 120 éves évfordulója és a honismeret napja is szerepel az előadások között, utóbbiban SZIKSZI-s diákok is közreműködnek, de terveznek tanulmányi kirándulást is a Felvidékre.

forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza