Élmények ajándékba

Turisztikai vetélkedőt hirdetett a Városi Könyvtár iskolások számára. A verseny első felében a diákok utazásélményeiket mesélték el prezentáció segítségével, majd egy tizenkilenc kérdésből álló feladatsorra kellett helyesen válaszolniuk. A helyezettek nyereményként élményeket kaptak ajándékba.

212_0_300.jpg

Tinitourist néven hirdetett élménybeszámolót és turisztikai vetélkedőt a Városi Könyvtár a Gyerekesély az ózdi járásban projektirodával együtt. A játékra általános- és középiskolások jelentkezhettek. Utazási élményeiket prezentációval és rövid bemutatással kellett elmesélniük.

„Eljuthattunk Moldvába, Pusztinára, ahol csángó emberek laknak. Róluk azt kell tudni, hogy nagyon nehéz sorsban élnek, nagyon szegények és teljesen elnyomják őket a románok. Ezért vannak magyar házak, ahol újra megtanítják őket magyarul, és a hagyományaikat segítenek nekik visszahozni” - mondta Gál Rajmund.

Nyolcan vettek részt a vetélkedőn. A játékosok a prezentációk által Európa jó részét bejárhatták virtuálisan, illetve egy Fertő tavi táborba is betekinthettek.

„Azért választottam ezt a tábort, mert nagyon sok élménnyel gazdagodtunk, és nekem az egész suliban, ahol voltunk táborban, ez tetszett a legjobban” - nyilatkozta Vámosi Viktória.

A zsűri három főből állt. Csörgőné Csépányi Krisztina, a könyvtár vezetője magát az előadást pontozta, Schlöglné Koós Zsuzsanna, a Gyerekesély az ózdi járásban projekt szakmai koordinátora a hozzáadott információkat, Oláh Zsolt, az Ózdi Muzeális Gyűjtemény megbízott intézményvezetője pedig a technikai megvalósítást figyelte.

„Az volt a célunk ezzel a vetélkedővel, hogy a saját utazási élményeiket úgy tudják bemutatni, amivel tanulnak is, és egyben használják a könyvtárat, mint olyan teret, ahol olyan szolgáltatásokat érnek el, amivel színesen tudnak bemutatni saját élményeket” - fogalmazott Kovács Adrienn, gyermekkönyvtáros.

A bemutatók után a fiatalok turisztikai témájú kérdésekre válaszoltak egy weboldal és okostelefonjaik felhasználásával. A tizenkilenc pontból álló feladatsor a magyarországi és európai idegenforgalomra összpontosított. A zsűri a prezentációk és a teszt után kiértékelte a diákok teljesítményét. Az általános iskolások között Faragó Panni, míg a középiskolások között Vámosi Viktória szerezte meg az első helyet. A tanulók oklevelet, illetve élményajándékokat: mozi- és színházjegyet kaptak, míg ketten emléklappal térhettek haza.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza