Irodalom az Olvasóban

Greta May és Trux Béla tartott felolvasóestet az Olvasó Mizerák István termében. Az írók saját műveiket ismertették meg a közönséggel. A találkozón kihirdették a novella-, vers- és meseíró pályázat nyerteseit is. Felnőtt kategóriában Farkas Nándor munkája bizonyult a legjobbnak, míg a 10 és 14 évesek között Borbély Nóra nyert.

Irodalmi olvasóest

Trux Béla miskolci író Farkas Nándor: Túl az álmok ajtaján című művéből olvasott fel. Felnőtt kategóriában ő lett a vers-, novella- és meseíró pályázat győztese. Harsányiné Kecskés Nikoletta, azaz Greta May Borbély Nóra versét osztotta meg a jelenlévőkkel, ő a 10 és 14 évesek korosztályában bizonyult a legjobbnak. Ez csak az egyik része volt a felolvasóestnek, amely a házasság hete egyik programjaként valósult meg.

„Az irodalom ugyanúgy képvisel egy értéket. A könyveinkben ugyanúgy vannak olyan karakterek, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a család és a házasság mennyire fontos az ember életében, és úgy láttuk, hogy beleillünk ebbe a kezdeményezésbe ezzel” - mondta Greta May, író.

A felolvasóesten a szerzők saját műveik részleteit osztották meg a jelenlévőkkel, mintegy kedvcsinálóként. Greta bűnügyi szerelmes regényekben utazik, nemsokára a polcokon lesz az ötödik könyve. Béla ezzel szemben a történelmi regényeket részesíti előnyben, három kötete már megjelent. Most egy ifjúsági témájú íráson dolgozik. Eljött volna egy harmadik író is, Mason Murray, de sajnos lebetegedett. Ő misztikus thrillereket ír.

„Az én meglátásom az, hogy az ilyenekre tényleg csak azok jönnek el, akiket érdekel. Nem feltétlenül az adott szerző, de van egy olyan olvasóközönség, akik szívesen szeretnek járni. Sajnos külön embereket nem lehet bevonzani” - fogalmazott Trux Béla, író.

A két, teljesen különböző stílusban alkotó író több művét is elhozta az ózdiaknak, akik így betekintést nyerhettek Greta May és Trux Béla világába.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza