Pöttöm Panna

Ismét nagy sikere volt a VSG Táncszínháznak a gyerekek körében. Legutóbb a Pöttöm Panna újragondolt táncmeséjét láthatták az óvodások, kisiskolások. Nagy ováció fogadta az előadást, amely nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebb korosztálynak is maradandó élményt okozott. A közeljövőben a gyerekszínház keretében a Süsü, a sárkány zenés színpadi előadását láthatják majd az érdeklődők.

Pöttöm Panna

Szinte teljesen megtelt az Olvasó színházterme óvodásokkal és kisiskolásokkal. A gyerekek a VSG Táncszínház előadásában láthatták a Pöttöm Pannát. A táncmese egy apró, kisujjnyi kislány útjáról szól, ami közben találkozik békával, bogarakkal, gólyával és sok más kisebb állattal, majd végül a virágherceg mellett találja meg a helyét. Ezt a rögös utat dolgozták fel, gondolták újra a táncszínház tagjai.

„Amikor egy mesét dramatizálunk, színpadra állítunk, táncosítunk, akkor mindig elgondolkozunk azon, hogy vajon mi lesz az, ami ebben tetszeni fog azon felül a gyerekeknek, hogy nyilván a mesét valamilyen szinten ismerik, látták animációs filmben, illetve élő szereplős filmben is feldolgozták. Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy egy animációs, vagy egy élőszereplős filmben tudnak olyan effekteket használni, amit nem tudunk, illetve egy könyvben két oldalban elmesélhető. Nekünk ezzel szemben egy felvonáson keresztül kell olyan izgalmakat okozni, ami a humorával és a katarzisával együtt végig fenntartja a gyerekek figyelmét” - mondta Vass Sándor Gergely, a VSG Táncszínház vezetője.

Óriási sikert aratott a gyerekek körében az előadás. Nagy ovációt kapott a sok színes jelmez, a táncok és az ötletes, olykor komoly klasszikus zenék. A VSG csoport tagjai nem csak a gyerekeknek okoztak maradandó emléket, több olyan poént, humoros jelenetet helyeztek el a mesében, amelyeket főleg az idősebbek érthettek. Persze a legjobban a kisebbek élvezték Pöttöm Panna utazását.

„Nem beszéltek, hanem a tánccal fejezték ki, amit mondani szerettek volna, nekem még a zene is nagyon tetszett, az tényleg nagyon jó volt” - nyilatkozta Mustos Tamás.

Az Ózdi Művelődési Intézmények gyerekeknek szóló tavaszi színházi évada április 10-én folytatódik. Akkor a Miskolci Csodamalom Bábszínház Süsü, a sárkány zenés színpadi előadását láthatják majd az érdeklődők.

forrás: www.ozd.hu

További fotók>>

Twitter
Vissza