Híres egyfejű

Nagy érdeklődés fogadta a Süsü, a sárkány című zenés mesejátékot az Olvasóban. A Fogi Gyermekszínház körülbelül 1100 alkalommal adta már elő a Csukás István által írt bábfilmsorozatot. Most városunk óvodásai és kisiskolásai tekinthették meg a híres egyfejű történetének feldolgozását.

225_0.jpg

Süsü, a sárkány történetét egy szerb szerző rádiójátékából írta meg Csukás István. Az egyfejű sárkány meggyógyítja ellenségét, ezért háromfejű apja kitagadja, testvérei pedig kigúnyolják. Így kerül az emberek földjére, ahol kinézete miatt mindenki retteg tőle, és menekül előle. Ezt a kalandos utat dolgozták fel a Fogi Gyermekszínház tagjai.

„Szerintem kevés olyan magyar gyerek vagy felnőtt van, aki ezzel még nem találkozott. Ugye a hatvanas évek elején Csukás István és a Magyar Televízió egyöntetűen csinálta meg a bábfilmet, és szerintem a mai negyvenesek, ötvenesek korosztályából szinte mindenki látta a Süsü, a sárkány című bábfilmet” - mondta Fogarassy András, a Fogi Gyermekszínház alapítója, vezetője.

A gyermekszínház tagjai a sok színes zene és élő énekes rész mellett több poént elrejtettek az előadásban, nem csak a gyerekek, de a felnőttek számára szóló vicceket is. Így az egyfejű sárkány kalandjáról szóló történet a fiatalokon kívül az idősebb korosztályt is le tudta kötni.

„Vannak olyan poénok, amit szerintem a gyerekek nem is vesznek észre, de a felnőttek kacarásznak, úgyhogy ez egy olyan családi előadás. Kicsiktől egészen a nagypapa korosztályig bárki megnézheti és nagyon szeretik” - emelte ki Szabó Zsuzsa, a Fogi Gyermekszínház színésznője.

A történet végén Süsü életében megjelenik a gyönyörű és szépséges egyfejű sárkánylány, és itt véget is ér kalandjainak sora a királyi udvarban. Az előadást a szinte telt házas, főként gyerekekből álló közönségből mindenki tapssal zárta.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza