Rengeteg nevetés

Nagy sikere volt a Nicsak, ki lakik itt? című vígjátéknak az Olvasóban. A komédiát a Bánfalvy Stúdió tagjai adták elő. A bohózatban Beleznay Endre játssza a főszerepet, de mellette számos híres színész feltűnik a lúzer adócsaló történetében. A remek színészi teljesítmények mellett a színpadi kellékek tették színesebbé a darabot.

227_0.jpg 

A Nicsak, ki lakik itt? című darabot Ray Cooney, a vígjáték műfajának koronázatlan királya fia, Michael Cooney írta. A bohózat főszereplője Eric Swan, aki elveszítette munkáját, ezért a társadalombiztosító kijátszásával igyekszik pénzhez jutni. A helyzetet már két éve titkolja felesége és lakótársa elől. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor megjelenik otthonukban a hatóság egyik embere. Az adócsalót alakító Beleznay Endre szerint a nagy siker titka a mű alaphelyzetében van.

„Nagyon érdekes a darab alaphelyzete, azért is nagyon örültem, hogy felkértek rá, mert ugye itt a főhős egy átlag ember, bár nincs részletezve mit, de egyébként az elektromos műveknél dolgozott. Elveszti a munkáját, aztán teljesen véletlenül először belekeveredik abba, hogy biztosítási csalásokból tartja fenn magát. Ez azért van, mert Nagy-Britanniában túl erős a szociális háló, tehát amikor ki akar szállni a csalássorozatból, akkor nem tud, mert folyton utánanyúlnak, ha nem kell és ez egy nagyon érdekes tulajdonképpen társadalom kritika, észrevétele az írónak” - mondta Beleznay Endre, színész.

A darabot a Bánfalvy Stúdió vitte színre. A remek színészi munkán kívül a színpadi kellékek is színesítették az előadást. A hatalmas díszleten kívül volt villámlás és valósághű eső is. A nagy nevek mellett, mint például Gesztesi Károly, Harmath Imre, vagy Bugár Anna, a stúdió két növendéke is feltűnik a vígjátékban.

„Bugár Anna és Gere Orsolya is játszik a darabban szerepet, aminek nagyon örülünk. Ez nekünk nagy öröm, hogy mikor elvégzik az iskolát, akkor utána a szakmában boldogulnak, és a mi társulatunkban is szerződésben vannak. Anna például főszerepet játszik a Jóban rosszban című sorozatban, Orsi is játszik máshol. Ez mindig jó, ha tudunk valami szerepet adni, miután elvégezték az iskolát” - fogalmazott Bánfalvy Ágnes, színésznő.

A színésznő hozzátette, mindig örömmel játszanak városunkban, mert itt nagyszerű a közönség, emellett a színház épülete is gyönyörű. A vígjátékot telt ház előtt adták elő az Olvasóban, a közönség tapsviharral jutalmazta a színészek teljesítményét.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza