Hetvenéves város

Ünnepi testületi üléssel vette kezdetét a negyedik Hétvölgy Fesztivál. A rendezvényen Janiczak Dávid polgármester az összefogás jelentőségét hangsúlyozta, és kitért a városban futó projektekre is. A köszöntőt követően átadták a Pro Urbe Ózd-díjakat. A kitüntető elismerésben ezúttal dr. Ádám Nelli fogorvos, dr. Abu Kamar Ata szülész-nőgyógyász, valamint az Alapítvány Szenna Fejlesztéséért részesült.

Hetvenéves Ózd

A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület huszárainak felvezetésével érkeztek meg az Olvasó Adorján Lajos-termébe a város vezetői. A mai ünnepi képviselő-testületi ülés résztvevőit Farkas Péter Barnabás alpolgármester köszöntötte, majd Janiczak Dávid szólt a megjelentekhez. A polgármester beszélt röviden a várossá válásának hetvenedik évfordulóját ünneplő Ózd történetéről, értékeiről, valamint a jelenről és a futó projektekről is. Úgy fogalmazott, az ózdiaknak egyként kell kiállniuk a megkülönböztetés és a támadások ellen. Kiemelte az egység fontosságát.

„Félre kell tennünk mindazt, ami szétválaszt bennünket. Meg kell érteni, hogy egy város vezetésében a politikai zászlókat bizony le kell tenni. Az itt élők, akikkel közvetlen kapcsolatot tarthatunk fenn, nem arra kíváncsiak, és nem arra adtak felhatalmazást nekünk, hogy politikai alapon betartsunk egymásnak. A város vezetőjeként úgy gondolom, a legfontosabb, amit ennek érdekében tehetünk, hogy együtt gondolkodunk, és együtt lélegzünk a lakossággal” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A polgármester beszédét követően átadta a Pro Urbe Ózd-díjakat. Az elismerést idén hárman vehették át. Elsőként dr. Ádám Nelli fogorvos, aki 1999 óta praktizál városunkban, a kitüntetéssel az egészségügyi ellátás területén folytatott tevékenységét ismerték el. Szintén az egészségügyben, továbbá a polgárőrség alapítójaként és vezetőjeként a közbiztonság érdekében végzett munkájáért kapta meg a díjat dr. Abu Kamar Ata szülész-nőgyógyász, az Ózd és Térsége Polgárőrség elnöke. Harmadikként az Alapítvány Szenna Fejlesztésére képviseletében Slágáné Kötél Ildikó vette át az elismerést. Ezzel a városvezetés a közösségépítés terén már több mint negyed évszázada végzett kiemelkedő tevékenységet jutalmazta. A kitüntetettek nevében az alapítvány kuratóriumi elnöke mondott köszönetet.

„Büszke vagyok, hogy egy olyan kis közösséget képviselhetek, akik tenni akarásukkal, munkájukkal sokszor erőn felül is küzdenek. De a kitűzött célt elérték, és tudom, hogy az elkövetkezendő időkben is el fogják érni” - mondta Slágáné Kötél Ildikó, az Alapítvány Szenna Fejlesztéséért kuratóriumi elnöke.

Az ünnepségen ezt követően az ÓMI Zenés Színház tagjainak a lengyelországi testvérvárosból, Chorzów-ból érkező vendégekkel közös produkciója következett. A testületi ülés végén a várossá válás hetvenedik évfordulójára készített tortát is betolták a terembe. Ezt Janiczak Dávid polgármester vágta fel jelképesen. Az ünnepséggel egyúttal kezdetét vette a negyedik Hétvölgy Fesztivál is.

Forrás: www.ozd.hu

36_0_t 36_1_t 36_2_t 36_3_t
Twitter
Vissza