Kutya az olvasótáborban

A kutya volt az idei olvasótábor központi témája. A Városi Könyvtárban tartott foglalkozásokon és a kirándulásokon most húsz általános iskolás vett részt. Az egy hét alatt képet kaphattak a kutyafajtákról, azok szokásairól is. Ezeket az ismereteket iskolai keretek között is tudják majd hasznosítani. 

Olvasótábor 2019

Ötfős csoportokba osztva oldották meg a feladatokat a fiatalok az olvasótáborban. A Városi Könyvtár ebben az évben harmincegyedik alkalommal tartotta meg az egyhetes elfoglaltságot, amelyen általános iskolások vettek részt. Az idei téma a kutya volt, a szervezők ehhez kapcsolódó foglalkozásokat és kirándulásokat szerveztek a gyerekeknek.

„A témát azért is választottuk, hogy ez egyrészt ismeretbővítő téma, másrészt készségeket is fejleszt. Szociális készségeik fejlődnek ezáltal: empátiát, önbizalmat fejlesztünk a feladatokkal, hiszen a felelős állattartásra hívjuk fel a figyelmet. Az egész hét témája ez a kampány volt a felelős állattartásért” - hangsúlyozta Kovács Adrienn, gyermekkönyvtáros.

A csapatoknak egy-egy kutyafajta leírásával, jellemzésével el kellett készíteniük egy tablót, majd az adott fajta neve lett a csapatnevük. Emellett számos olyan feladatot is kaptak, amelyekkel ismereteiket, tudásukat tudták bővíteni.

„Fel kellett ismerni a kutyafajtákat, hogy miket szoktak csinálni, miket nem szabad csinálniuk, enniük mit nem lehet” - mondta Medve Attila.

„Nekem az tetszett a legjobban, hogy csapatban dolgozhattunk” - nyilatkozta Pápai Antal.

Voltak olyanok, akik most először, mások már korábban is részt vettek olvasótáborban.

„Tavalyin voltam, de az teljesen más témakör volt, és az nagyon tetszett. Úgy gondoltam, hogy most ezt is megnézem” - mondta Jászai Darina.

Az olvasótábor szakmai részét a Városi Könyvtár dolgozói, míg az anyagi megvalósítást a Gyerekesély az ózdi járásban projekt biztosította, így a gyerekek teljesen ingyen vehettek részt a programokon. A fiatalok oklevelet és ajándékokat is kaptak.

Forrás: www.ozd.hu

45_0_t 45_1_t 45_2_t 45_3_t
45_4_t 45_5_t 45_6_t 45_7_t
45_8_t 45_9_t
Twitter
Vissza