Szent István Ünnepe 2019

Az új kenyér szentelése és megszegése mellett zenés-táncos színpadi programok is várták az ózdiakat augusztus 20-án az Ifjúsági Parkban. Az államalapításnak és Szent István királynak emléket állító napon a helyi előadók mellett több sztárvendég szórakoztatta a nagyszámú közönséget.

Augusztus 20 Ózd

Nyári meleg és napsütés várta az érdeklődőket az augusztus 20-i ünnepségen. Hazánk egyik legkiemelkedőbb nemzeti ünnepén az államalapításról és I. Szent István királyról emlékezünk meg. Városunkban is évről évre egész napos programsorozatot rendeznek, amely idén is több száz embert csábított ki az Ifjúsági Parkba.

„A Groovehouse együttesre jöttünk, most azt akarjuk a leginkább meghallgatni, illetve este Dér Henit meg Szűcs Judithot is szeretnénk meghallgatni” - nyilatkozta Berencsi Lajosné.

„A Groovehousra nagyon kíváncsiak vagyunk, de Dér Henire is kicsit. Az egész tök jó, most itthon vagyunk, úgyhogy kilátogattunk ide” - mondta Szalontai Zsuzsa.

A zenei programok sorát Kökény Attila nyitotta meg, majd fellépett a szekszárdi Holló Együttes és a Groovehouse. Ezután a táncoké volt a főszerep, az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület, a Szarkaláb Néptánccsoport és a Szabad Szombat Táncegyüttes szórakoztatta a népes közönséget, de az Erica C. Dance School & Company is színpadra lépett. Estére két sztárvendéggel készültek a szervezők. Szűcs Judith régi és új dalaival, Dér Heni pedig fiatalos, popos, hip-hopos zenéjével töltötte meg az Ifjúsági Parkot érdeklődőkkel. Egyikük sem először járt városunkban.

„Nagyon sokat jártam koncertezni, már volt élő koncertem is, és nagyon sok barátom van Ózdról, többek között Majoros Péter, akit nagyon sokszor meg szoktunk említeni, és nagyon sok más ismerősöm van, aki itt született. Valami különleges lelki kötődésem van az ózdi emberekkel, valamiért könnyebben megtalálom a közös hangsúlyt, úgyhogy ilyen tiszteletbeli ózdiként vagyok jelen, a barátaim már befogadtak. Nagyon bízom benne, hogy jó buli lesz, és reményeim szerint ez sikerülni is fog” - hangsúlyozta Dér Heni, énekesnő.

Az augusztus 20-i ünnepségen a helyi előadókon és sztárfellépőkön kívül számos program várta a város lakóit. A főként fiataloknak szóló ugrálóváron, szórakoztató játékokon, arcfestésen, lovaglási lehetőségen és több játékon kívül az Ózdi Muzeális Gyűjtemény kiállítását is megtekinthették. Emellett négy teqball-asztalt is ki lehetett próbálni, volt sakkverseny és korongozás is. A rendezvényt pedig a szokásokhoz híven most is hosszú tűzijáték zárta.

 
forrás: www.ozd.hu
Twitter
Vissza