Ezernyi mackó

Több mint ezer mackóból nyílt kiállítás az Olvasóban. A vándortárlat megnyitóján egy rövid színdarabot láthattak az érdeklődők, majd kihirdették a Lássuk a medvét rajzpályázat és a Fókuszban a medve fotópályázat eredményét. Ezek az alkotások a Protokoll teremben láthatók december 15-ig.

Vándor Mackók kiállítás

Érdeklődőkkel telt meg az Adorján Lajos terem előtere hétfőn délután. Különleges tárlat érkezett városunkba, a főszerepet ezúttal a mackók játsszák. A megnyitón először a Kótyomfitty Színjátszókör adta elő a Füles születésnapja című darabot, megelevenítve Micimackó, Füles, Malacka és Bagoly történetét a Százholdas Pagonyban.

Ezt követően kihirdették a Lássuk a medvét rajzpályázat és a Fókuszban a medve fotópályázat eredményeit, jutalmazták a legjobb alkotások gazdáit. A pályamunkákból a Protokoll teremben nyílt kiállítás. Az eredményhirdetés után az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója nyitotta meg a Vándor Mackók Kiállítást.

„A tegnapi napon rendeztük el itt a macikat. Kollégáim advent első vasárnapját ezzel töltötték. A több mint ezer maci kiválogatása, rendszerezése, majd polcra kerülése nem volt kis feladat” - nyilatkozta Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

Az Adorján Lajos-teremben több mint ezer különböző plüssmackót láthatnak az érdeklődők. A tárlat gazdái mintegy tizenhét éve gyűjtik a macikat. Vannak köztük egyenruhába vagy éppen sportos szerelésbe öltöztetett medvék, de a vitrinek igazi régiségeket és különlegességeket is rejtenek. A gyerekek a háromméteres Brutival fényképezkedhettek, a mesesarokban pedig macis könyvekkel várták őket. A kiállítás december 15-ig látogatható.

Forrás: www.ozd.hu

Képgaléria>>

Twitter
Vissza